Hur väljer jag det bästa tyrosintillskottet?

Processen för att välja det lämpligaste tyrosintillskottet innebär att man beaktar olika faktorer, inklusive typen av tillägg, den korrekta dosen och är medveten om kontraindikationer i samband med detta tillskott. Som näringstillskott erbjuder tyrosin en icke-essentiell aminosyra som påverkar hjärnans neurotransmittorer och fungerar som ett proteinsyntesmedel tillsammans med att tillhandahålla andra funktioner.

Människor väljer ofta tyrosin som ett näringstillskott på grund av det rykte för att förbättra humör, öka energinivån och att begränsa riskerna med vissa sjukdomar som hjärtsjukdom, vissa former av cancer och psykiska störningar. Liksom med andra näringstillskott är det dock viktigt att konsultera en läkare innan du tar tyrosin.

Tyrosintillskott finns i antingen tablett, pulver eller flytande form. Många väljer tablettformen för bekvämlighet och bärbarhet, och de tillverkas vanligtvis i 500 mg doser. Pulverformen av tillägget läggs ofta till proteinskakningar, drycker eller mat för enkel absorption. Standarddoseringen för den pulverformiga versionen av tyrosin är 660 mg per varje 1/4 tesked (1 ml). Flytande tyrosintillskott är ofta tillgängligt i 500 mg doser.

Dosering är mycket viktigt när du väljer rätt tillägg. När du tar tyrosintabletten är en lämplig dos en eller två tabletter tagen direkt före måltid. Vissa väljer att ta en tablett i bitar och ta tillägget totalt tre gånger om dagen. Vätskeformen används också bäst före måltiden och den föreslagna dosen är 1-2 teskedar dagligen. Med någon form av tillägget bör den dagliga dosen inte överstiga 1000 mg, eftersom vissa personer har upplevt oregelbundna hjärtfrekvenser och rastlöshet när det tas för mycket.

En av de viktigaste faktorerna för att välja tyrosintillskottsprodukter är deras lämplighet för personen. Det finns vissa hälsoförhållanden och mediciner som förbjuder användningen av detta tillägg, inklusive användning av receptbelagda stimulanser, patienter med högt blodtryck och patienter med någon form av melanom.

Även om ingen kontraindikation är närvarande, rapporterar vissa personer huvudvärk, migrän och magbesvär efter att ha tagit tyrosin i början. De flesta medicinska experter rekommenderar att man slutar använda tillägget om någon av dessa biverkningar blir uppenbara. Om personen drabbas av extrema biverkningsreaktioner på tyrosin uppmanas de att omedelbart söka akuta läkarvård, även om dessa omständigheter är sällsynta.