Hur väljer jag det bästa rockerbalansbrädet?

När man väljer det bästa rockerbalansbordet måste man ta hänsyn till flera funktioner. Produkten är tillgänglig med olika typer av baser, vilket ger olika typer av rörelser. Storlekar, säkerhetsdetaljer och tillbehör skiljer sig också från bord till bord.

En vippbalansbräda, ofta kallad av olika olika namn, såsom en wobble, kan vara ett roligt sätt att öka kärnstyrkan och samordningen. De flesta balansbrädorna består huvudsakligen av en plan yta ovanpå någon form av rörlig, instabil bas som kräver att en individ ständigt korrigerar sin balans. Basen som styrelsen vilar på har stor inverkan på hur styrelsen rör sig och hur en individ måste använda utrustningen. Vissa styrelser rör sig bara från sida till sida eller framåt och bakåt, medan andra lutar i vilken riktning som helst i en 360 graders cirkel. Nybörjare kanske vill börja på ett styrelse med begränsad rörelse, medan mer avancerade individer kan kräva den extra utmaningen av det mer omfattande rörelseområdet.

Liknande delar av utrustning som fortfarande faller under kategorin av en vippbalansbräda liknar en skateboard ovanpå en rullande bas. Medan den här typen av brädor bara kan flytta från sida till sida, kan det göra det på ett mer utmanande sätt än en rund styrelse. Denna rörelse kan till och med ge en mer intensiv kardiovaskulär träning än en liten rund styrelse och kan vara mer lämpad för avancerade individer som vill lägga till cardio i sin kärnstärkande rutin. Surfare och skateboardåkare kan också föredra likheten hos denna typ av styrelse till sin sport.

Storleken på brädet kan variera, både i höjden utanför golvet och storleken på den plana ytan. Barn, nybörjare och de som använder styrelsen för fysisk terapi kan vara säkrare att välja ett bräde med gott om utrymme att stå på. På samma sätt bör de som är mer benägna att falla av styrelsen överväga en kortare modell.

Avancerade användare av vippbalansstyrelsen kan fortsätta göra utmaningarna utmanande genom att byta till ett bräda med mindre yta för balansering. Dessa individer kan också titta på brädor med mindre baser. Vanligtvis är ju mindre basen desto svårare är det att balansera ovanpå den basen.

Varje styrelse har olika säkerhetsfunktioner att överväga. De flesta användare kommer att dra nytta av en texturerad yta. Den här funktionen kan förhindra att fötterna glider under träning. Man kan också vilja kontrollera basen för att säkerställa att den är robust och ansluten säkert till styrelsen. En säker bas bör också vara täckt av någon typ av material som håller utrustningen på plats på golvet medan användaren rör sig ovanpå den.

Några brädor har extra funktioner. Exempelvis inkluderar vissa ytor spel som kräver att användaren flyttar en boll runt en labyrint. Balansbrädor, som ofta används för att hjälpa speciella behov, barn ökar samordningen och den sensoriska utvecklingen, brukar komma i en mängd olika attraktiva färger och stilar. Man måste välja de bästa funktionerna för honom, baserat på personliga preferenser.