Hur väljer jag det bästa karpaltunnelsyndromet?

Om du lider av karpaltunnelsyndrom, är en av de bästa behandlingarna som du kan använda en klämma. Detta hjälper till att stödja din hand och handleden och kan vanligtvis bäras nästan hela tiden, vilket innebär att det är viktigt att välja rätt. Du kan ordna med att få ett karpaltunnelsyndrom från din läkare, vilket bör se till att du får perfekt handtag. Du kan också köpa en på de flesta apotek, eftersom olika märken har styva klammer som är avsedda att behandla karpaltunnelsyndrom. Om du vill ha stöd hela tiden, men behöver lite mer flexibilitet än en stel hårdvara, kan du också titta på mjuka armbandshållare.

De flesta väljer att besöka sin läkare för att hjälpa till med att behandla detta tillstånd, och det kan vara en bra källa för ett karpaltunnelsyndrom. Faktum är att de flesta läkare kan beställa anpassade hängslen eftersom de vanligtvis beställer dem från fysioterapeuter snarare än i bulk från tillverkare. När din läkare har fått det, kan han vanligtvis ytterligare modifiera den så att den passar perfekt. Därför, om du vill ha en klämma som är den perfekta storleken för dig, fråga din läkare att beställa en. I många fall kommer hela eller en del av kostnaden att täckas av försäkring om det anses vara medicinskt nödvändigt, vilket är en fördel för att få en karpaltunnelsyndrom från en sjukvårdspersonal.

Inte alla fall av karpaltunnelsyndrom kräver frekventa besök till läkaren, så det är inte alltid det mest lämpliga alternativet att få hjälp av en medicinsk professionell. Du har valet att köpa en från det lokala apoteket, eftersom det oftast finns olika typer av hängslen till salu. Dessa är kända för att vara särskilt styva, med en metallplåt som vilar mot handflatan, vilket är bra om du behöver mycket stöd för din hand. Naturligtvis är dessa typer av hängslen inte anpassade till din hand, och de kommer i olika storlekar, så försök dem innan du köper för att hitta en som passar bra. Denna typ är vanligtvis billigare än anpassade typer, vilket innebär att om du är på budget eller vill köpa några braces, kan det vara ditt bästa alternativ.

Det rekommenderas att du alltid bär en karpaltunnelsyndromskonstruktion för bästa möjliga stöd, men ibland bär du en styv klämma som inte låter dig böja din handled eller fingrar är inte bekvämt. Om du behöver lite flexibilitet i dina händer och handleder i åtminstone en del av dagen, bör du välja en mjuk sticka istället för den typiska styva typen. Den här typen erbjuder inte lika mycket stöd, men det är ofta bättre än inget brace alls. Du bör överväga att köpa en mjuk sticka för användning under dagen, och ett otvättbart karpaltunnelsyndromsklädsel att bära på natten när du inte behöver böja din handled.