Hur väljer jag den bästa växtbaserade behandlingen för gastrit?

Gastrit resulterar i inflammation och irritation i magefoderet på grund av skador från överdriven magsyra. Det finns en mängd olika mediciner som du kan ta för att lindra gastrit. Dessa läkemedel kan emellertid orsaka oönskade biverkningar, så många försöker istället att behandla gastrit med örtmedel. Växtbaserad behandling för gastrit fokuserar på att lindra symtomen och minska och skydda mot irritation och inflammation. Vanliga val inkluderar kamille, ingefära och lakrits, samt en mängd andra lättillgängliga örter.

Symtom på detta tillstånd innefattar uppblåsthet, illamående och matsmältningsbesvär. Gastrit orsakas av ett antal irriterande ämnen, inklusive bakterier, läkemedel som icke-steroida antiinflammatoriska medel (NSAID) och stress. Alkohol och diet är också ofta inblandade, och du bör ändra dessa faktorer i samband med att ta växtbaserade läkemedel för att förbättra deras effektivitet och för att minska förekomsten av gastrit. Majoriteten av växtbaserade läkemedel mot gastrit är i teform, även om tabletter, pulver och sirap också är tillgängliga. Oavsett växtbaserad behandling du väljer bör du först kontakta din läkare.

Kamille är ett populärt val som växtbaserad behandling för gastrit. Kamille fungerar som ett antiinflammatoriskt och antibakteriellt medel med plantans blommor. Det hjälper till att reparera de slemhinnor som har skadats av överskottet av syra och hjälper till att förhindra ytterligare irritation. Denna ört är också användbar för att lindra associerade symtom, inklusive smärta och matsmältningsbesvär, och kan också minska gas i tarmarna, lindra uppblåsthet.

En annan vanlig växtbaserad botemedel mot gastrit är ingefära. Tagen som en tablett eller ett te, är ingefära ett naturligt antiinflammatoriskt, antibakteriellt medel och antibiotikum. Att arbeta för att både lugna och läka magen och tarmens inflammerade vävnad, kan hjälpa till att minska gasen. Om du är mycket illamående med din gastrit, kan ingefära vara ett bra val eftersom det ofta används i naturliga antinausiva läkemedel. Ingefära kan också hjälpa till vid matsmältningen, vilket hjälper matsmältningssystemet mer effektivt.

En ofta utvalda örtbehandling för gastrit som orsakas av NSAIDS är lakrits. Det bidrar till att minska all irritation som orsakas av slemhinnan och kan hjälpa till att skydda mot ytterligare skador. Om du väljer att ta lakrits för att hjälpa till med dina symptom väljer du en deglycyrrhizinerad (DHL) version, eftersom den annars kan interagera med andra mediciner du tar. Licorice behandlingar finns i tuggbar form.

Det finns ett antal andra alternativ som du kan välja för växtbaserad behandling för gastrit. Tranbär extrakt är ett vanligt val om din gastrit orsakas av bakterier eftersom det kan hämma tillväxten av bakterier som Helicobacter pylori. Pepparmynta kan vara användbar för att lindra symtom, inklusive matsmältningsbesvär och illamående. Marshmallow rot och hala elm fungerar som mucilage formare, hjälper till att täcka och skydda mucosal foder. Slutligen kan kanel lindra symtomen på gastrit och även fungera som ett antimikrobiellt medel, vilket gör det användbart mot bakterier som E. coli.