Hur väljer jag de bästa ginseng kapslarna?

Ginseng kapslar finns i flera sorter. För att välja den bästa ginsengkapseln är det viktigt att bedöma individuella behov och studera skillnaderna mellan varje typ av kapsel. De mest anmärkningsvärda skillnaderna är ålder och art av ginseng, ursprungsland och förädlingsmetod. Andra skillnader är styrka, kvalitet och kostnad.

Ginseng odlas i både Asien och Nordamerika. Arten Panax ginseng är ursprunglig för Asien, och Panax quinquefolius är den amerikanska arten. Asiatiska och amerikanska ginseng växer också vilda, även om de anses vara sällsynta och hotade. Både vild och odlad ginseng finns i kapselform.

I traditionell kinesisk medicin anses asiatiska och amerikanska ginseng ha olika terapeutiska egenskaper. Asiatisk ginseng är mer yang och används för att balansera yin-förhållandena. Den amerikanska sorten är mer yin och används för att balansera yang-förhållandena. Asiatisk ginseng är mer stimulerande, medan amerikansk ginseng är mer tonisk.

När det gäller bearbetning är ginseng kapslar uppdelade i två kategorier: vit och röd. Båda är framställda av samma typ av ginsengrot, och färgen bestäms av bearbetningsmetoden. För vit ginseng skälls roten och torkas i solen, vilket bleker det. För röd ginseng, är roten ånguppvärmd till 212 grader Fahrenheit (100 grader Celsius), som blir mörkröd, ökar dess styrka och bevarar de aktiva ingredienserna.

En tredje behandlingsmetod ger solginseng. Liksom röd ginseng är den ångbehandlad, men vid en mycket lägre temperatur. Denna metod ökar närvaron av vissa kemiska komponenter som tros vara kraftfulla antioxidanter.

Vid val av de bästa ginsengkapslarna är det viktigt att överväga ens individuella behov. Ginseng antas öka vital energi, blodcirkulation och sexuell styrka. Det kan också användas som ett viktminskningstillägg. Biverkningar kan inkludera högt blodtryck och lågt blodsocker, liksom ångest, sömnlöshet och gastriska störningar. Det är därför viktigt att tänka på sin känslighet.

För maximal styrka, välj ren ginseng som produceras från äldre asiatiska rötter. Koreanska röda ginseng anses vara den högsta kvalitet och mest potenta. För en mildare kapsel, välj amerikansk vit ginseng. Röda ginsengkapslar är vanligtvis dyrare än vita ginsengkapslar.

Ginseng kapslar är kraftfulla växtbaserade kosttillskott. De bör användas med försiktighet under överinseende av en kvalificerad vårdgivare. Glöm inte att kolla ingredienslistan för bindemedel, fyllmedel och andra ingredienser som används för att göra kapslarna.