Hur väljer jag de bästa bromelainenzymerna?

När man väljer de bästa bromelainenzymerna är ett av de första sakerna att överväga det viktigaste fysiska symptomet eller problemet som ska åtgärdas. Det kommer snart att börja fastställa vilka bromelaintillskott som är bäst. Om matsmältningssymptom ligger högst upp i listan kan en annan bromelainstyrka användas än om man har lidit ett brutet ben eller en otrevlig muskelbelastning med blåmärken. Om det är fråga om matsmältningsbesvär, är lågt dos tuggbara tabletter tillräckligt med matsmältningsstöd. Om skelett eller respiratoriska symtom skapar nagande problem, bör en 500 mg / mg eller högre potens enzymblandning emellertid erbjuda lite lättnad.

Bromelain är ett svavelhaltigt proteolytiskt enzym. I sin fria form finns den i saft och stjälkar av ananas, men tillverkade kosttillskott är inte svåra att hitta. Dess aktivitet mäts i gelatinmältningsenheter (GDU) eller mjölkkoaguleringsenheter (MCU). En GDU motsvarar ungefär 1,5 MCU. Allt som överstiger 1200 GDU eller 2400 MCU är en högkvalitetsprodukt, med 2000 GDU (4000 MCU) anses maximal styrka.

Ananas enzymer är kända för att minska smärta och svullnad. De främjas ofta som antiinflammatoriska ämnen för muskel- eller ledvärk och är användbara vid behandling av artros och reumatoid artrit eftersom enzymerna kan smälta proteinavfall som kan påverka lederna. I Tyskland är det godkänt för näsa eller sinusinflammation som orsakas av skada eller operation. Bromelain är också användbart vid behandling av övre luftvägsinfektioner såväl som kronisk bronkit. De naturliga växtenzymerna fungerar som hostundertryckande, och de arbetar för att tunna lungsekretionerna.

Du kan välja bromelain enzymer beroende på om du föredrar att svälja en tablett eller kapsel eller tugga en trevlig smakprov. Högdoseringstabletterna är i allmänhet inte smaksatta och är utformade för att sväljas snarare än tuggas. Lätt att jämföra tabletter är ett annat alternativ. De tenderar att bryta ner snabbt, mycket hur sublinguella kosttillskott gör.

Flera andra avgörande faktorer vid valet av de bästa bromelainenzymerna innefattar tilläggsstyrka, varumärke, önskad mängd, den faktiska formen av tillägget och produktens färskhet. Kontrollera alltid utgångsdatumet och välj den produkt vars utgång är längst ut. Ett annat primärt övervägande är behållaren. Plastflaskor är acceptabla så länge materialet inte släpper ut toxiner och flaskorna är opaka. Kosttillskott som säljs i tonade glasflaskor anses generellt vara bland de bästa och är ofta de dyraste.

Ett sista viktigt övervägande vid valet av de bästa bromelainenzymerna är företagets rykte. Du bör försöka hitta så mycket som möjligt om företaget. Några saker att överväga är om företaget oavsiktligt har förgiftat någon med produkten, oavsett om den konsekvent upprätthåller höga tillverkningsstandarder och om företaget är väl ansett inom branschen.