Hur undviker jag att få torra ögon från kontakter?

Många människor upplever oväntat torra ögon från kontakter, men det finns några sätt att förhindra denna oroväckande fråga. Till exempel bör vissa vanor läggas till den dagliga rutinen, till exempel att begränsa kontaktanvändningen, blinkar ofta och dricker mycket vatten. Att använda konstgjorda tårar under dagen och en lugnande gel om natten kan också minska risken att uppleva torra ögon medan du bär kontakter. Att ta hand om kontakterna i allmänhet kan också hjälpa till, till exempel att kasta dem ut när de rekommenderas och återfuktas dem under dagen.

Det kan hända att dina ögon blir torra efter att du har haft kontakter i flera timmar om dagen i många dagar i följd. Det är därför du borde vana att begränsa din användning när det är möjligt. Tänk på att ta ut dem när du använder datorn, eftersom människor tenderar att stirra på skärmen under lång tid utan att blinka, vilket leder till torra ögon från kontakter. Om du inte kan begränsa din användning, försök att öka det belopp som du blinkar. Att dricka mycket vatten och undvika diuretika, som alkohol och koffein, kan också hjälpa dig att undvika torra ögon eftersom det kommer att hålla hela kroppen hydratiserad.

Det är också bra att börja använda konstgjorda tårar för att hålla dina ögon fuktiga hela dagen. De bästa sorterna innehåller inga konserveringsmedel, som tenderar att irritera känsliga ögon. Var noga med att undvika droppar som hävdar att eliminera rodnad från ögonen, eftersom dessa inte kommer att lindra det torra ögat, och kan faktiskt irritera ögonen mer eftersom de tränger blodkärlen. Du kan också få gel som är avsedd att minska det torra ögat, men den här typen av produkt tenderar att oskärpa ögonen i flera minuter, vilket gör det bäst att ansöka vid sänggåendet.

Att ta hand om dina kontakter är lika viktigt som att ta hand om dina ögon, eftersom det kan vara bra att hålla dem i god form för att minska risken att få torra ögon från kontakter. De flesta engångs kontaktlinser anger hur länge du kan använda dem innan du slänger dem ut för ett friskt par och följa dessa regler är ett enkelt sätt att undvika torra ögon. Du bör också rengöra linserna varje dag med lösning och överväga att ta dem ut på morgonen för att dra dem igen så att de kan absorbera fukt innan du sätter dem tillbaka i ögonen. Om du fortfarande upplever torra ögon från kontakter efter att ha följt dessa procedurer, överväga att använda ett märke av kontakter som är avsedda för torra ögon, till exempel den typ som tillåter mer syre genom ögat och drar mindre fukt från den.