Hur tonar jag luddiga lår?

Förlust av muskelton och viktökning kan leda till luddiga lår. En känslig livsstil kombinerad med en kost av livsmedel som är hög i socker och fett är ofta skyldig. Detta sker vanligtvis över en tidsperiod, så det tar tid, liksom en viss ansträngning, att korrigera problemet. För att tona flabby lår, är en kombination av motion och en hälsosam kost typiskt en förnuftig plan.

Förstärkning av lårens muskler är det första steget i toning dem och ger dem ett stadigare, mer skulpterat utseende. Ett sätt att uppnå detta är genom träning, vissa möjligheter inkluderar att använda maskiner för övningar som benpressar, quadricep-förlängningar eller benkrullar. Gratis form övningar ger också bra resultat, vissa som är särskilt effektiva för låren är knäböj, lungor och sparkar. Vanligtvis är omkring 10 till 12 repetitioner av varje övning för två till tre uppsättningar tillräckliga för att uppnå bra resultat. Träning bör ske två till tre gånger per vecka, med tiden mellan att låta lårmusklerna vila.

Kardiovaskulär träning är också viktig när toning flabby lår. En bra aerob träning hjälper inte bara tonben, utan bränner också överflödigt fett vilket gör muskeltonen mer synlig. Det finns många möjliga övningar som fokuserar på benen och ökar också hjärtfrekvensen, som körning, cykling och simning. Att träna i minst en halvtimme till en timme om dagen, fyra till fem dagar i veckan, är ett bra mål. Man bör alltid ta hänsyn till sin nuvarande träningsnivå när man börjar ett träningsprogram, det kan bli nödvändigt att börja med kortare träning och bygga upp.

Att äta en hälsosam kost är också nyckeln till att tona låren. Även om lårens muskler är fasta, om de är täckta med fett, kommer de fortfarande att bli luddiga. Att gå ner i vikt, en balanserad kost rik på frukt och grönsaker, magert kött och fisk, och hela korn bör antas. Förädlade livsmedel och de som innehåller hög fetthalt eller socker bör förbrukas minimalt eller inte alls. Man bör också se till att dricka mycket vatten.

Vila är också viktigt när man försöker forma luddiga lår. Att låta musklerna ta en paus och återhämta sig är kritisk mellan träningspass, speciellt med styrketräning. Att få tillräckligt med sömn är också avgörande, eftersom det hjälper dig att behålla den energi som behövs för träning.