Hur tar jag bort påverkat öronvax?

I vissa fall måste avlägsnande av inverkat öronvax utföras av en läkare eller utbildad sjukvårdspersonal, men det finns några metoder som kan provas hemma innan du söker professionell hjälp. Den vanligaste metoden kräver endast ögondroppar och bomullskulor. Det finns några produkter som kan användas för att lossna öronvaxet så att det kan dräneras. Dessa produkter är vegetabiliskt glycerin, som finns i butiker som specialiserat sig på vitaminer och hemmet, och babyolja, som finns hos nästan alla livsmedelsbutiker och drogbutiker. För de som har ont i örat är det bäst att gå direkt till en sjukvårdspersonal istället för att använda dessa tekniker.

De som försöker hemma behandling kan utföra det på egen hand, men det är ofta mycket lättare att få hjälp med en vän eller familjemedlem. För det första, luta huvudet åt ena sidan så att det drabbade örat lyfts upp mot taket. Lägg sedan tre eller fyra droppar vegetabilisk glycerin eller babyolja i öronkanalen. Vissa människor tycker att det är bra att använda lite mer av den flytande produkten, men att börja med några droppar är ett bra sätt att börja.

När vätskan har tappats in i öronkanalen, försegla kanalen med en liten bomullsboll. Håll bomullen på plats i upp till 24 timmar, men ta bort den innan du duschar eller badar. Var försiktig och mild under denna process. Medan du badar, skölj örat med varmt vatten för att hjälpa örat vaxet dränera ur örat.

I vissa fall kan det vara nödvändigt att upprepa denna process för att avlägsna allt det påverkade vaxet från öronkanalen. Om denna process inte fungerar kan det vara nödvändigt att få en medicinsk professionell att ta bort det påverkade öratvaxet. Medicinska experter har små, känsliga verktyg som används speciellt för detta ändamål, varav några innefattar användning av sug för att dra ut vaxet ur öronkanalen.

Det är viktigt att undvika att använda styva föremål när man försöker ta bort påverkat vax från öronen. Om du gör det kan du skada hörselgången och öratrumman. Många experter anser att det är bäst att inte använda bomullspinne när man försöker avlägsna öronvax eftersom de bara kan trycka vaxet längre in i öronkanalen.