Hur tar jag av med fotlukt?

Det finns flera anledningar till varför någon kan uppleva fotlukt. Ibland kan problemet vara en hygien, medan det för andra kan vara ett medicinskt tillstånd. Slutligen har vissa människor bara starkare kroppslukter än andra. Oavsett anledningen är det viktigt att ta itu med problemet för att undvika förlägenhet.

Det första steget mot att hålla fötterna luktande fräscha är att rotera mellan flera par skor. Detta gör det möjligt för varje par skor att torka helt ut mellan varje slitage. Att bära samma par skor dagligen är ett säkert sätt att ha stinkiga fötter och även ha skor som utvecklar en så stark lukt att det är omöjligt att ta bort.

Höj sedan hygienen på fötterna. Tvätta och torka fötterna noga två gånger varje dag. Innan du sätter på skor eller strumpor, applicera ett deodoriserande fotpulver till fötterna, var särskilt uppmärksam på områdena mellan tårna.

Håll dina tånaglar klippta och applicera lotion på alla områden där huden är grov. Detta minskar de områden där svett och lukt som orsakar bakterier kan lösa sig. Att minska svett och bakterier minskar den lukt som fötterna genererar.

Om du har problem med fotlukt, är det bra att välja skor av naturmaterial som läder. Konstgjorda material, som plast och vinyl, andas inte. Detta håller fukt fast i foten och kan leda till fotlukt hos personer med även den bästa hygienen. Om du har ett par skor som du älskar och de är tillverkade av konstgjorda material, bära dem sparsamt och dryga extra fotpulver inuti skor innan du sätter på dem. Efter att ha bära dem, låt dem lufta ut innan de kastar dem i din garderob.

Den bästa hygienen i världen hjälper inte om du ständigt bär på skor som redan har en fotlukt. Du behöver inte kasta bort alla dina skor, men korrekt rengöring är viktigt. Alla skor som kan tvättas kommer att dra nytta av att göra det.

För skor som inte kan tvättas, torka insidan av dem med en trasa fuktad med antibakteriell rengöringsvätska. När du har torkat inuti skorna, sätt dem ut i solen för att torka. Solljuset gör ett bra jobb att döda lukten som orsakar bakterier i skorna. Slutligen lagra dig skor med en boll av löst skrynkliga tidningen inuti. Tidningen hjälper till att absorbera fotlukt.