Hur känner jag mig till den visuella behandlingsstörningen?

Diagnos av en visuell behandlingsstörning är ofta en komplicerad process. Även om det finns många symptom på dessa sjukdomar, är dessa symtom ofta svåra att ansluta till själva sjukdomen. Dessutom är många som diagnostiseras med dessa sjukdomar ganska unga och kan ha problem med att förklara vad deras symptom är. I de flesta fall innebär erkännande av en av dessa störningar att man undersöker ögonen och testar patientens förmåga att bearbeta olika typer av visuell information.

Den enklaste typen av visuell behandling störning att upptäcka är en som orsakas av ett problem med ögonen själva. Skolor och barnläkare kontrollerar regelbundet brister i sikte. Hos vuxna kan suddig syn leda till ett besök hos optometristen som kan diagnostisera en av dessa störningar.

En synlig behandling störning orsakad av ett problem med hjärnan eller sambandet mellan hjärnan och ögonen kan vara mycket svårare att upptäcka. Det finns många typer av dessa störningar, och de visar olika symptom. Även om många av dessa förhållanden kan visas som generella inlärningssvårigheter kan undersökning av specifika problem som en elev har kan leda till en korrekt diagnos och korrekt behandling.

En vanlig synproblem är en diskriminering. Personer med denna sjukdom kan ha svårt att berätta för skillnaden mellan bokstäver, siffror, former eller färger som liknar varandra. Andra människor kan ha problem med att korrekt identifiera ordningen med bokstäver eller siffror, vilket kan uppstå som svårigheter att hålla platsen medan du läser eller missvisar ord eller nummer. Denna störning är en av visuell sekvensering.

Det är också möjligt att en visuell behandlingsstörning störa personens förmåga att interagera med miljön. Problem med visuell motorbearbetning kan orsaka svårigheter med både fina och grova motoriska färdigheter. Ett problem med att förstå de rymdförhållandena mellan objekt och mellan objekt och observatören kan också leda till problem med samordning och motoriska färdigheter.

Vissa människor kan ha problem med att veta vad ett objekt är när det är delvis dolt. Denna typ av visuell behandlingsstörning är en synlig stängning. Ett problem med att berätta skillnaden mellan en figur och bakgrunden som den visas på kan också indikera ett problem med en persons visuell bearbetning.

Visuellt minne kan också påverkas av störningar i visuell behandling. Dessa störningar kan påverka kortsiktigt eller långsiktigt minne. Personer med dessa sjukdomar kan ha problem med att komma ihåg telefonnummer, hur man stavar vanliga ord eller vad de just har läst.