Hur kan jag öka mitt immunförsvar?

Immunsystemet är kroppens skydd mot virus och infektioner. När bakterier kommer in i kroppen, kommer immunsystemet, om det är hälsosamt, att bekämpa bakterierna för att stoppa det från att sprida sig i hela kroppen. När kroppen blir sjuk blir immuniteten försämrad och kroppen måste arbeta hårdare för att bekämpa bakterierna.

Det finns steg man kan ta för att öka immunsystemet och hålla det friskt. De flesta av dessa steg har formen av att följa en hälsosam kost och eliminera skadliga ämnen som försvagar immuniteten. Ett bra sätt att bekämpa infektion och sjukdom är att regelbundet träna. Att träna i minst 20 minuter om dagen, tre gånger i veckan, kan hjälpa till att hålla din immunitet hög. Övning ökar också cirkulationssystemet och minskar risken för vissa sjukdomar. Övning behöver inte vara ett träningspass i gymmet. Vilken typ av övning som får kroppsvettning, spola ut skadliga toxiner, kommer att räkna.

En av de största hot mot immunsystemet är att röka. Många rökare befinner sig med ständiga förkylningar och virusinfektioner. Rökning är också allmänt känt för att vara en bidragande faktor i en mängd andra sjukdomar och sjukdomar.

Den typ av mat du äter bidrar också till ditt immunsystems hälsa. Att äta gott om färsk frukt och grönsaker varje dag är ett måste för att hålla kroppen i toppform. Att äta snabbmat saktar bara kroppens ämnesomsättning och bidrar till viktökning. Alla livsmedel som är rik på vitaminer och mineraler kan hjälpa dig att hålla dig frisk. Äldre människor och gravida kvinnor kommer särskilt att dra nytta av att äta mat som är rik på viktiga näringsämnen.

Att skära ner på drycker med högt koffeininnehåll är också en bra idé. Att dricka mycket vatten hjälper till att skölja skadliga toxiner från kroppen. Färska fruktjuicer ger också vitaminer, och det finns också gott om örtte som kan vara ett bra ersättare för vanligt te och kaffe.

En stor faktor för att hålla immunsystemet frisk är den mängd sömn som du uppnår varje natt. Under sömncyklerna reparerar kroppen sig själv för att kunna fortsätta slåss. Sömn är också en stor spänningsreducerare. När kroppen stressas, försvagas immunsystemet. Olika människor behöver olika mängder sömn, men att få åtta timmar per natt bör räcka för att hålla kroppen frisk.

Även om de kan användas för att bekämpa infektion, kan många läkemedel och droger försvaga kroppens försvarssystem. En läkare ska alltid konsulteras innan du tar något läkemedel. På liknande sätt gör rekreationsdroger mycket för att skada kroppens försvarssystem och bör undvikas.