Hur kan jag minimera kalla sår ärr?

Kallsås är ett resultat av ett herpesvirus som för närvarande är obotligt. Kallsåsår är ibland kvar och även om de inte alltid är märkbara letar de som lider av dem efter olika metoder för borttagning. E-vitamin är ett effektivt sätt att ta bort dessa ärr. Blekningskrämer är också användbara. Kommersiella hudprodukter har blivit populära och lovar gradvisa resultat medan kirurgi är en mer omedelbar, om än dyr, borttagningsmetod. Vissa medicinska experter hävdar att ärren kommer helt enkelt att försvinna över tiden utan operation.

Dessa blåsor bildar normalt runt munnen och näsan. Herpesviruset är ansvarigt för de kalla såren och kan för närvarande inte botas. Lyckligtvis läker blåsorna så småningom men de lämnar ärr efter.

Kallt sår ärr kan avlägsnas av vitamin E-olja. Applicera denna olja på ärren varje dag för att gradvis avlägsna dem. Vitamin E-olja är speciellt användbar eftersom majoriteten av ärr från kalla sår är små och kan döljas med lämplig produkt.

Blekmedel är ett annat effektivt sätt att bli av med ärr som orsakas av kalla sår. Denna form av kräm utspelar sig slutligen ut i hudtonen vilket gör att ärrens färg blir ljusare. Dessa krämer innehåller en blekningsrediens som är känd som hydrokinon. Andra användbara blekningsredienser innefattar kojic och glykolsyra.

Det finns också en populär hudprodukt som finns tillgänglig på nätet heter Mederma. Använd det här på ärret två gånger om dagen med resultat som förväntas visas inom några månader. Denna uppenbara effektivitet av denna produkt backas upp av hundratals testimonials.

Ett mer dramatiskt alternativ för att ta bort kalla sår är involverar en kemisk skalning. En kvalificerad hudläkare eller kosmetisk kirurg utför denna medicinska procedur. Det innebär att bränna av det övre lagret av hud med syra. Detta resulterar i blåsor som bör rensas upp inom några dagar.

Huden i människokroppen går igenom en förnyelseprocess efter att den har skadats. Efter en kemisk skal växer ny hud över det område där ärret var. Detta kan vara ett dyrt förfarande, särskilt för att flera operationer kan behövas. Mjölksyra och glykolsyra finns i den kemiska skalen.

Ett antal sjukvårdspersonal har talat ut mot invasiv behandling för förkylning i värmen. De tror att de flesta ärr slutligen blekna av sig själva. Dessa läkare hävdar att tålamod kommer att se ärret försvinna, vilket gör dyra operation onödig.