Hur kan jag klara nikotinuttaget?

Om du försöker sluta använda tobaksprodukter kanske du vill prova en form av nikotinersättningsterapi, som tuggummi eller fläckar, för att hjälpa dig att övervinna denna missbruk. Det kan också vara en bra idé att ha gott om godis eller tuggummi till hands, speciellt om du har använt tuggobak. I vissa fall kan man gå en promenad eller utföra en rigorös utomhusövning som kan hjälpa till att lindra begär. Att sluta med en vän är ofta lättare än att försöka själv, så du kanske vill utveckla en plan för att hantera nikotinuttagning med en kompis.

En nikotinavdragande biverkning kan vara extrem hungersnöd. Detta innebär ofta att du kan äta mer än vanligt medan du försöker sluta röka eller tugga. Att ha några lättillgängliga hälsosamma tilltugg, som morot eller selleripinnar, kan ibland hjälpa till att lindra begär och hålla hungersnöd i sjön. Det kan också hjälpa dig att minimera viktökning ibland för att ge upp tobak.

Håll lite tuggummi eller hård godis med dig hela tiden om du får ett begär för nikotin. Många gånger tuggar du på en tuggummi eller suger på en bit hård godis hjälper till att minimera dessa uppmaningar. I vissa fall kan en mentolhöstdroppe också hjälpa till att lindra abstinenssymptom.

Du kanske vill överväga att prova produkter som nikotinplåster, tuggummi eller pastiller. Dessa tillåter dig vanligtvis att gradvis minska nikotinns nivå i kroppen, så att abstinenssymptom normalt är mindre allvarlig. Om du röker kan dessa hjälpa dig att koncentrera sig på att bryta vanan att använda händerna att röka, snarare än att oroa sig för den faktiska nikotinuttaget.

Övning kan vara ett bra sätt att underlätta tecken på nikotinuttag. Stå upp och ta en promenad när du känner ett intensivt begär för nikotin. Du kan också gå eller cykla för att rensa ditt sinne och lungorna medan du levererar syre till blodcellerna. Att utföra dessa aktiviteter kan också ha en lugnande effekt.

Om du känner till någon annan som vill sluta använda tobaksprodukter, kan det vara en bra idé att sluta tillsammans. På detta sätt kan du uppmuntra varandra under hela processen. Du kan ställa in mål för att sluta och fira dina prestationer tillsammans. Detta kan till och med resultera i att kunna bryta en narkotikamissbruk snarare än att göra det ensam.

Svårighetsgraden av nikotinbehov kommer sannolikt att bero på hur lång tid du har använt tobak och hur ofta den används. Du kanske märker att nikotinavtagningssymtom blir mindre intensiv när tiden går vidare. Med en bestående ansträngning kan du njuta av de hälsofördelar och ekonomiska besparingar som är förknippade med att vara tobaksfria.