Hur kan jag hjälpa alla att komma överens under semestern?

Många av oss inleder den eviga strävan att se till att alla våra syskon, kusiner, moster, farbröder och svärföräldrar träffas under semestern. Medan hopp om en fredlig familjekonfiguration alltid springer evigt, är det tyvärr inte alltid ett realistiskt mål. Huruvida en vänkrets eller en utökad familj faktiskt kan komma överens ska inte ses som en mätsticka för dina egna goda intentioner. Det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa dina nära och kära att undvika att slåss under semestern, men resten av året är upp till dem.

En viktig punkt är att hålla dina semesterförväntningar realistiska och flexibla. Medan det skulle vara trevligt att ha hela familjen under ett tak för semestern, måste du acceptera det faktum att det inte kan hända. Om du kan acceptera en mindre idealiserad plan för kommande semestrar, kan din positivitet gnugga bort på familjemedlemmarna i närvaro. När människor kan hämta sig på varandras positiva attityder, möter de ofta mycket bättre. Det kan vara bättre att ha en mindre grupp som består av människor som interagerar väl tillsammans med en större grupp människor som inte gör det.

Om ditt mål är att se omstridda släktingar undviker att slåss, kanske du måste spela rollen som förhandlare eller medlare. Du kan behöva prata med varje släkting separat och försöka komma till grunden för deras konflikt. Även en väpnad våldsamhet eller ett avtal om att vara oense kan vara tillräckligt för att hjälpa sparringskamrater att komma överens under semestern. Om du lyckas få de två parterna att prata ansikte mot ansikte före semestern, kan det hända att luften blir ännu mer. Ingen känner sig förkrossad under en semestersammankomst.

Du måste förstå att semesterperioden kan vara en blandad väska med känslor för alla. Vissa familjemedlemmar eller vänner kanske föredrar att vara ensamma under semestern av egna personliga skäl. Om du verkligen vill att folk ska klara sig, lönar det sig att respektera sina önskningar och inte trycka dem på obekväma sociala situationer. Om en familjemedlem inte kan delta i en familjevenemang personligen kan andra familjemedlemmar fortfarande ordna ett familjekonferenssamtal, en live webbchatt eller en videoband av händelsen. Det kan vara bättre att tillåta individer att fatta egna beslut om semesterdeltagande.

Om du har ett husfullt släkting och du är rädd för det värsta ska du undvika den fruktade stilleståndstiden. Familjemedlemmar kan redan stressas ut från sina egna semesterritualer, så det lönar sig att hålla sakerna lätta och vänliga vid familjeföreningar. Konflikter uppstår ofta utifrån kollektiva tristess, så planera en rad gruppaktiviteter. Efter en tidig måltid kunde hela familjen gå till en film eller annan lokal attraktion. Vissa kan vilja frivilliga ett par timmar på en välgörenhetsmat service eller gå på en shoppingresa. På natten kunde alla titta på grannskaps julljus och skärmar. Tricket är att fortsätta flytta och fortsätta prata.

Även om du inte planerar en utökad familjeevenemang är det fortfarande viktigt att din närmaste familj träffas under semestern. Tänk på att barn kan arbeta utanför sömnskulden, så tillåta dem att vila och slappna av. Håll av med familjen resor eller hela dagen underhållning tills alla i familjen har haft tid att anpassa sig till en semester tankesätt. Du kanske tänker på det som en resa till mormors hus, men din make eller barn kan se det som 12 timmar fångade i en bil om inte de får tillräckligt med vila på förhand.

Framför allt, om du vill ha dina vänner, samarbetare och familj komma överens, var noga med att följa med exempel. När folk ser att du undviker småkonflikter på jobbet eller visar ärlig kärlek mot din familj, är de mer benägna att följa din ledning.