Hur kan jag hantera nacksmärta under graviditeten?

Om du upplever nacksmärta under graviditeten kan den hanteras med några enkla hemmetoder. Det finns en hel del naturliga behandlingar att prova. Om smärtan blir outhärdlig eller inte visar förbättring, kanske du vill prata med din läkare om andra alternativ. Din läkare kan ha alternativa mediciner eller kan hänvisa till en kiropraktor.

Nacksmärta hos gravida kvinnor kan orsakas av ett antal olika anledningar. Den första är den extra vikt som gravida kvinnor bär. Längd i en liten eller medelstorad ram kan orsaka nacke och ryggsmärta. En gravid kvinna tenderar också att gå upp i vikt framförallt i hennes kroppsdel. Denna viktförskjutning kan också förklara nacksmärta.

Hormonförändringar är en annan orsak till nacksmärta under graviditeten. Ökningen av hormoner kan ibland påverka leder och ledband, vilket orsakar smärta i nacken och andra delar av kroppen. Du kan inte stoppa hormonerna från att öka, men du kan prova några behandlingar hemma för att hantera smärtan.

Övning kan vara ett av de bästa alternativen för att hjälpa nacksmärta under graviditeten. Det finns specifika nackövningar du kan göra på morgonen för att hjälpa till att lossna ledband runt halsområdet. Du kan sträcka nacken genom att placera hakan i bröstet och sedan se upp till himlen så långt som möjligt. Halsövningar bör inte vara smärtsamma men kan ge dig en känsla av att dina muskler sträcker sig.

Det kan också hjälpa till att isen är nacke ett par gånger under hela dagen. Det är mer tolerabelt att använda ett ispaket som är inslaget i en trasa än direktis. Isen bör minska svullnad och hjälpa till att lindra smärtan.

Många gravida kvinnor använder så många kuddar som möjligt på natten för att hjälpa dem att sova. Om kuddarna inte justeras korrekt kan de faktiskt orsaka mer nacksmärta under graviditeten. Att använda kuddar under knäna kan hjälpa till med ryggsmärta, men du kanske inte vill använda överdrivna kuddar någon annanstans.

Om du har provat några av dessa hemmedel för nacksmärta och fortsätter att ha ont kan du göra en tid med din förlossningsläkare. Han eller hon kan ha några alternativa alternativ. Många gånger kommer din läkare att hänvisa till en kiropraktor. En kiropraktor specialiserar sig i nacke och ryggsmärta, och många specialiserar sig på prenatal smärta. Kiropraktorn kan ha några tekniker för att lindra smärtan och kan ge dig några extra hemövningar också.