Hur kan jag förlora en ölmag?

Om du är en vanlig drycker kan du märka att din mage har börjat bli lite större. Det kan ha kommit till den punkt där det nu hänger över midjebandet. En ölmag är ett problem som särskilt drabbar män, men det kan också påverka kvinnor. Det bästa sättet att förlora magen är att skära ner på alkoholen och börja någon form av regelbunden träning.

Kaloriinnehållet i alkohol, särskilt i öl, är mycket högt. Dessa kalorier tenderar att omvandlas av kroppen till en ölmag. Andra delar av kroppen kan också visa överskott av fett på grund av mängden alkohol som konsumeras. Torso, bröst och mage är de vanligaste områdena för att bära denna extra vikt.

Om tanken på att ge upp alkohol helt är för mycket, försök att byta till lätta öl. Lätta öl har omkring två tredjedelar av kalorierna hos normal öl. Färre kalorier i öl betyder mindre fett på magen. Försök endast dricka på helgerna och alternerande öl med en dietdryck eller juice. Det hjälper inte bara att minska din mage storlek, men kommer också att hålla dig klar med huvudet.

Om din ölmage blir ett verkligt problem, försök att skära ut alkohol i minst en månad. Hos vissa människor kan alkoholkonsumtion leda till ökad aptit. Om du skär ner eller eliminerar att dricka, kan du upptäcka att du inte äter så mycket mat, särskilt snabbmat. Du kan tycka att det är överraskande hur snabbt viktminskningen faller om du sönder alkohol helt.

Övning är ett annat sätt att bekämpa en ölmag. Du kan ha fantastiska magmuskler, men ingen kommer att se dem under magefett. Många tror att sit-ups är bra för att förlora fett. Sit-ups är bra för att stärka magmusklerna och nedre ryggen, men de kommer inte att eliminera fettet som döljer musklerna.

De bästa viktminskningsåtgärderna är kardiovaskulära och aeroba program. Dessa träningsformer är bra för att få hjärtat att pumpa snabbare och hjälpa dig att bryta sig in i svett. Bra fettförbränning övningar omfattar springa, simma, cykla och tennis eller squash. Om du håller dig till 30 minuter om dagen, tre gånger i veckan, bör du se resultat om cirka tio veckor.

Att skära ner på alkoholen, äta hälsosamt och träna kan vara tråkigt för många människor, men resultaten och hälsosam känsla kommer att vara värda det. Du kommer att börja se bra ut i kläder igen och få ett större utbud av energi. Det extra magefettet kan vara borta på ungefär tio veckor om du tänker på det.