Hur kan jag förkorta stressbrottläkningstiden?

En stressfraktur är en vanlig skada bland idrottare eftersom det ofta är resultatet av en upprepad stress på viktbärande ben. Andra människor, som osteoporos drabbas, riskerar också en stressfraktur, och när frakturen uppstår är vila den enda surefire-metoden för stressbrottläkning. Benen kommer att reparera sig, och den tid det tar för att göra det, beror på hur länge och grundligt lidanden vilar, vilken typ av diet som lidaren följer, och vilken naturlig reaktion på skada en persons kropp kan producera. Med hjälp av en luftgjutning och övervakning kan kosten hjälpa till att påskynda processen med stressbristläkning i vissa fall.

Benen arbetar naturligt med att regenerera och läka sig själva, så vila tillåter benen att göra just det utan att riskera att skadas på det drabbade området. Att återgå till fysisk aktivitet för kort tid efter en skada kan faktiskt förebygga stressbristläkning, så det är bäst att undvika fysisk aktivitet i flera veckor. Att bära en luftgjuten, beroende på skadans plats, kan hjälpa till att påskynda läkningstiden genom att främja blodflödet till det drabbade området. De vadderade luftcellerna kommer att trycka mot huden och benen och därigenom främja blodflödet till skadan. Stödet kommer också att begränsa rörligheten för det drabbade området, förhindra ytterligare skada eller otillbörlig belastning på området.

Kalcium och D-vitamin kan hjälpa till att stärka benen, så att man tar sådana kosttillskott eller matrika med kalcium och D-vitamin kan hjälpa till att förebygga stressfrakturer. Under återhämtning kan det med hjälp av sådana kosttillskott hjälpa benen att reparera sig snabbare, även om detta inte garanteras hos alla människor. Kvinnor är särskilt benägna att dra nytta av sådana kosttillskott, men någon som överväger att byta kost eller diet bör konsultera en dietist för att bestämma det bästa intaget av vitaminer och mineraler för benhälsa.

Förstärkning av benen kan bidra till att förebygga stressfrakturer och påskynda processen för stressbrottläkning om skadan uppstår. Det bästa sättet att stärka ben är att öka mängden vikt och stress som benen kan ta under fysisk träning. Sådana ökningar bör göras långsamt och stegvis för att tillåta benen att vana vid den nya stammen. Starkare ben omvandlas till färre skador, och när en skada uppstår, kommer ett starkare ben sannolikt att läka snabbare.