Hur kan jag förhindra jetlag?

Det är inte möjligt att förhindra jetlag helt, men det finns ett antal steg som kan vidtas för att minska intensiteten hos jetlagret. De flesta tekniker för att undvika jetlag innebär att du tar hand om din kropp, eftersom det är lättare att justera till en ny plats och tidszon när man känner sig frisk och frisk. Människor tenderar också att reagera annorlunda på olika jetlagsmedel, så det som fungerar bra för en person kanske inte är lika effektivt för en annan. Regelbundna resenärer skapar ofta sina egna regimer för att förhindra jetlag, baserat på deras erfarenheter.

Om du kan göra det, är ett av de bästa sätten att förhindra jetlag att sakta justera ditt sovande och vakna schema över några dagar före avresan. Genom att justera ditt schema med en timme eller så, kan du lindra chocken i en ny miljö. Det är också en bra idé att få gott om vila innan du lämnar och att äta bra. Att hålla sig hydrerad är också avgörande, eftersom luften i ett plan kan vara mycket dehydrerande, och det kan göra att jetlag känns ännu sämre.

När du ombord planerar ett plan till ditt resmål, ställ din klocka på den lokala tiden på din destination för att börja komma in i rytmen av saker. På en lång flygning, se till att du sover under natten timmar på din destination och håll dig vaken under dagtidarna. Drick mycket vatten, packa välbekanta mellanmål, och rör dig om och träna så mycket som möjligt för att hålla dig vaken och för att hålla din kropp sträckt. Om du har en lång layover och duschar är tillgängliga, ta en; långdistanspiloter säger att duscha iväg genom en grusande resa kan vara uppfriskande och kan hjälpa till att kompensera effekterna av jetlag.

När du anländer till din destination, försök få din kropp att köra på lokal tid så fort som möjligt. Om du anländer på natten, ta en varm dusch och försök att få några timmars sömn innan du går ut. Om du anländer under dagen, ta en sval dusch för att vakna dig själv, äta en liten måltid och bli aktiv, gå en promenad eller besök ett museum för att sträcka ut och vakna efter flygningen. Det hjälper också att inte ha något planerat för en eller två dagar efter ankomst på en avlägsen plats, för att ge dig tid att justera utan tryck.

Det är antagligen att flyga öst mot väst är lättare än att flyga väst till öst, även om jetlag är oundvikligen oundvikligt vid extremt långa flygningar. Genom att hålla sig väl vilad, matad och sträckt kan du kompensera några av de mer allvarliga symptomen på jetlag. I slutändan är det också en bra idé att lyssna på din kropp om du vill förhindra jetlag. Om du är trött, vila och om du är uppmärksam på konstiga timmar, gör något för att lugna dig som att dricka en varm dryck, läsa eller meditera.

Naturligtvis finns det ett utmärkt sätt att förhindra jetlag, för dem som har tid: ta en båt. En båttur ger resenärer flera dagar att sakta anpassa sig när de korsar tidszoner, och det kan också vara en rolig resa.