Hur kan jag behandla kramper från matförgiftning?

Kramper som orsakas av matförgiftning kan vara särskilt obekväma. Antibiotika är den föredragna behandlingen för matförgiftning, eftersom dessa läkemedel vanligen kan döda de organismer som orsakar tillståndet. För att hantera de smärtsamma kramper som åtföljer infektionen kan patienterna dock dricka ingefära eller kamille te eller dricka små mängder äppelcidervinäger. Det är viktigt att konsumera mycket vätskor under ett försök med matförgiftning för att förhindra uttorkning.

Behandlingen av kramper från matförgiftning innefattar antibiotika. Eftersom matförgiftning typiskt orsakas av en bakteriell organism, kommer antibiotika i allmänhet att utrota de systemiska bakterierna och lindra kramper. Hela banan av antibiotika måste slutföras eller infektionen får inte botas. Det kan dock vara svårt för en person att tolerera antibiotikabehandling, eftersom antibiotika ibland kan orsaka buksmärta och diarré, ytterligare försämringssymptom.

Orsaker till matförgiftning inkluderar konsumtion av underkokt kött och fisk, förorenat vatten och opasteuriserad äppelcider och mjölk. Dessutom kan det orsakas av mathanterare, bakteriell tillväxt på mat och även från felaktigt konserverad mat. Det är också viktigt att notera att matförgiftning kan kontraheras från livsmedel som har lämnats ur kylskåpet för länge, vanligtvis i mer än två timmar.

Andra metoder för att lindra kramper från matförgiftning inkluderar att dricka kamomillte, vilket kan hjälpa till att slappna av i mag-tarmkanalen och lindra magkramper och kramper. Dessutom kan överklagande läkemedel för diarré hjälpa till att lindra kramper, men patienten bör kolla med en medicinsk professionell innan de tar dem för att se till att det är lämpligt för detta tillstånd.

När kramper är särskilt allvarliga, kommer patienten troligen inte att kunna tolerera att äta mycket. Han måste dock dricka vätskor så att han inte blir uttorkad. Förutom att orsaka kramper, kan matförgiftning orsaka betydande illamående och kräkningar, vilket gör att man äter och dricker en utmaning. Att dricka gingerte och äta små mängder av fräsch ingefära kan hålla illamående i bukten, men igen bör det diskuteras med en medicinsk professionell innan du gör det.

Äppelcidervinäger kan hjälpa till att lindra magkramper eftersom det kan innehålla antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att lindra den faktiska infektionen, lindra symtomen. Blanda 2 teskedar (9,8 ml) äppelcidervinäger i en kopp vatten och konsumeras några gånger per dag kan bidra till att eliminera bukspänningar och diarré. Även om äppelcidervinäger anses vara säkra kan konsumtiva stora mängder bidra till magbesvär.

Även om hemmetoder för att minska kramper från matförgiftning kan hjälpa till, om du inte får lättnad efter några dagar, kan medicinsk intervention behövas. Långvariga symtom kan indikera en farligare typ av matförgiftning som, om inte snabbt erkänd och behandlad, kan leda till extremt allvarliga symtom, inklusive organsvikt. Förutom kramp och illamående och kräkningar kan andra symtom på matförgiftning innefatta frossa, feber, trötthet och svaghet. Dessutom kan domningar och stickningar i extremiteterna uppstå, vilket kan signalera början på neurologiska komplikationer.