Hur gör jag ett hem kolon rensa?

Ett hemtarmsrengöring är processen att avlägsna fekal materia från tjocktväggar. Det spädar eventuella bakterier och toxiner närvarande i kolon och kan leda till ökad absorption av näringsämnen. Det finns många sätt att rengöra din kolon hemma, inklusive användning av hushållsapparater som är tillgängliga för köp. Hem kolon rengöring inkluderar en saltvatten spolning, magnesiumoxid botemedel och konsumera stora mängder frukt och grönsaker i kombination med att dricka mycket vatten. Kolon rensningar är ofta nödvändiga när din kropp har blivit för överbelastad med toxiner och din hälsa påverkas.

Symptom på tarmtoxicitet inkluderar förstoppning, trötthet, maguppblåsthet, viktökning, gas, dålig andedräkt, kroppsluk, hudproblem, ryggmärg, slöhet, dåligt minne, depression och känslan av en belagd tunga. När du startar en kolon rensa, bör du undvika läsk, kaffe och te, som alla dödar bakterier som finns i kolon. Avstå från att konsumera bröd och brödprodukter som mjöl, vilket är svåra för kroppen att smälta. Bearbetade livsmedel och rött kött är också svåra att smälta, rött kött kan sitta i matsmältningsorganet i flera dagar och bör undvikas när man utför en kolon rensning.

Att äta ett brett utbud av frukt och grönsaker och dricka minst åtta glas vatten dagligen är en mycket effektiv metod för kolonrensning. Frukt och grönsaker innehåller stora mängder fiber, ett ämne som effektivt spolar kolon. Frukt som druvor, vattenmelon, honungsdocka och cantaloupe är särskilt effektiva. Ät minst tre måltider av frukt och grönsaker och konsumera åtta glas vatten dagligen för optimal tarmrörelse.

Spola kolon med saltvatten är en annan effektiv hem kolon rengöra. Drick två kvartar (1,9 liter) av filtrerat vatten med två teskedar (9,5 g) havssalt under hela morgonen för lättnad hela eftermiddagen. Försök höja dina fötter ca 15 cm från marken när de avfekas under denna och eventuella hemmakontonrengöring. Förhöjning av fötterna ger naturlig hjälp till slutet av tjocktarmen, som är krökt.

Blanda och utspädd magnesiumoxid, ett naturligt förekommande mineral, i vatten för en annan effektiv hemtarmsrengöring. Detta används ofta som en sista utväg för rengöring av kolon. Se till att du gör rätt forskning för att ta reda på om en magnesium kolon rengöring är rätt för dig och hur mycket av det du ska ta.

En diet hög i frukt, grönsaker och vatten kommer att hålla tjocktarmen normalt och bidrar starkt till övergripande hälsa och välbefinnande. Örter som psylliumskal, ingefärarot och myrragummi är bra för kolons hälsa. Var noga med att utföra forskning för att lära dig vilken som är rätt för dig samt doseringsanvisningar.