Hur effektivt är yoghurt för jästinfektion?

Även om det inte kan vara effektivt i alla fall finns det några bevis som stöder att använda yoghurt för behandling av jästinfektion. Några forskningsstudier har visat att äta yoghurt för att behandla en jästinfektion kan inte bara behandla tillståndet utan också förhindra det. På samma sätt kan applicering av yoghurt vaginalt vara till hjälp för behandling och förebyggande av jästinfektioner. För att denna åtgärd ska kunna fungera måste emellertid en person ta in eller applicera yoghurt som innehåller Lactobacillus acidophilus. I huvudsak fungerar detta genom att göra vagina en ovänlig miljö för jäst.

Yoghurt som innehåller Lactobacillus acidophilus, en typ av bakterie, kan vara effektiv för behandling av vaginala jästinfektioner eftersom det hjälper till att återställa balansen i vaginala miljöer. Candida, som är en mikroorganism som orsakar jäst, kan normalt förekomma i slidan utan att orsaka problem. Ibland är emellertid balansen mellan Candida och andra mikroorganismer som finns i skeden störd. Till exempel kan antibiotika och stress bidra till störningen och tillåta Candida att multiplicera för mycket och orsaka en jästinfektion.

Förbrukning eller applicering av yoghurt för jästinfektion kan vara till hjälp eftersom Lactobacillus acidophilus producerar mjölksyra. Mjölksyran arbetar för att sänka vaginans pH-nivå. Candida har svårt att trivas i denna typ av miljö, så balans återställs.

Det är viktigt att notera att vissa yoghurt inte kan vara till hjälp för en person som har en jästinfektion. För att effektivt använda yoghurt för behandling av jästinfektion måste den innehålla levande kulturer. Några studier visar att det att äta en kopp (250 milliliter) yoghurt för jästinfektion dagligen kan ge effektiv infektionsbehandling och förebyggande om yoghurt innehåller levande kulturer.

När en kvinna vill använda yoghurt vaginalt, kanske hon inte behöver använda mycket. Vissa experter rekommenderar att man sätter in en matsked (14,78 ml) vanlig yoghurt i vagina varje dag tills symtom på jästinfektion minskar. En kvinna kan använda en vaginal applikator, såsom den typ som används för traditionell jästinfektion medicinering, för att infoga yoghurt.

Enkel, osötad yoghurt kan vara bäst för insättning vaginalt. Om en kvinna väljer att konsumera yoghurt för detta ändamål, å andra sidan, kan hon välja vanlig eller söt yoghurt. Vissa kvinnor finner att det går att minska på sockerförbrukningen med hjälp av att minska antalet jästinfektioner de utvecklar. Som sålunda väljer många kvinnor också att konsumera vanlig, osötad yoghurt när de behöver behandla vaginala jästinfektioner.