Hur effektivt är klonidin för upplösning av opiat?

Klonidin för upptagning av opiat är extremt effektivt eftersom det lindrar många sekundära symptom i samband med opiatavgiftning. Detta läkemedel introducerades ursprungligen för att behandla högt blodtryck och högt blodtryck, men läkare fann ytterligare användningsområden för läkemedlet som var mycket fördelaktiga, särskilt när man använde klonidin för att behandla opiatuttaget. Några av symtomen är en förbättrad version av hur högt blodtryck påverkar kroppen, och detta läkemedel ordineras till båda typerna av patienter med avsikt att lindra obehag och minimera symtom.

Symtomen inkluderar vanligtvis, men är inte begränsade till, nysning, vattna ögon, ångest, snabb hjärtfrekvens, diarré, illamående, sömnlöshet, svettning och högt blodtryck. Klonidin för upplösning av opiat kan lindra några av dessa symtom, men människor använder ofta även diskmedel. Några av dessa läkemedel är anti-diarrémedel, antacida, sömnhjälpmedel och feberreduktionsmedel.

En patient ska avslöja all medicinsk information till sin läkare innan han tar klonidin för upplösning av opiat, särskilt andra mediciner som tas, graviditet och alla kända allergier. Denna medicinering kan orsaka biverkningar inklusive torr mun, trötthet, förstoppning och huvudvärk. Antidepressiva medel kan också påverka klonidins användning och bör diskuteras med en medicinsk professionell.

Opiatupptagning sker vanligtvis efter en långvarig användning av opiumbaserade läkemedel har slutat. De vanligaste av dessa läkemedel är heroin, metadon och smärtstillande läkemedel som har höga doser opiater. Vallmplantor producerar en vätska i de underutvecklade frön som kallas opium, som kan omvandlas till dessa olika läkemedel. Den frekvens som en opiat når hjärnan beror på hur det konsumeras, och det påverkar omedelbart receptorerna som förbättrar nöje och minskar smärta. Dessa läkemedel kan generera en euforisk känsla av att kroppen är naturligt oförmögna att återskapa, vilket gör den beroendeframkallande.

Addiction uppstår efter fortsatt användning och kroppen utgör en tolerans mot opiatet, vilket får personen att öka sitt intag. Denna cykel möjliggör ett beroende av att bilda, vilket är mest märkbart när kroppen börjar uppleva olika sjukdomar efter korta pauser från drogen. Hjärnan blir anpassad till opiaternas lindrande smärta och ökat nöje, vilket skapar ett fullständigt kroppsberoende. Intensiteten av avgiften är den främsta orsaken att sluta är så svårt och varför det finns en mängd olika behandlingsalternativ. Vissa patienter finner att de kräver ytterligare behandling av klonidin för upptag av opiat, till exempel sjukhusvistelse, rehabilitering i patienten och ibland även metadonunderhållsprogram.