Hur effektiv är rosenkrämolja för akne?

I allmänhet indikerar forskning att använda rosenkrämolja för akne inte är effektivt. Faktum är att många rapporter tyder på att rosenkrämolja kan göra aknebenägen hud värre, vilket ökar antalet avbrott och storleken hos de enskilda finnarna. Även om du använder ricinusolja för att behandla akne rekommenderas vanligtvis inte, har många rapporterat positiva effekter av att använda oljan för andra hudproblem, som akne ärr, torr hud och tecken på åldrande och några isolerade studier visar aknebenägen personer med Mycket torr hud kan dra nytta av att använda oljan.

I de flesta fall kommer hudläkare och utövare av homeopatisk medicin att råda folk att inte använda rosenkrämolja för akne. De tror att oljan är för rik och argumenterar för att den är mycket smidigare än många andra oljor, såsom mandelolja. Vanligtvis hävdar experter att oljan ökar förekomsten av täppt porer, vilket leder till en ökning av hudinfektionen som orsakar akne.

I några fall kan det vara acceptabelt att använda rosenkrämolja för akne. Till exempel kan personer med extremt torr hud dra nytta av att använda oljan. Dessutom hävdar vissa människor att oljens antimikrobiella egenskaper överväger rädslan för ytterligare utbrott, och påpekar att oljan kan bidra till att döda bakterieinfektionen som ofta leder till akne. Det är också viktigt att notera att rosehipolja innehåller retinsyra, en känd form av behandling för vissa typer av akne.

Även om det kanske inte är effektivt för behandling av akne, är ricinusolja enligt uppgift effektiv för behandling av ärren som är resultatet av akne. Fettsyrorna i oljan hjälper till att vända skador på huden, vilket minskar storleken och färgen på ärret. Det är också känt att återfuka huden och bekämpa tecken på åldrande.

Att använda rosenkålolja för ärr, rengör bara händerna och ansiktet och applicera några droppar olja för att rengöra fingertopparna. Oljan kan sedan appliceras direkt på ärren. För att använda den för att förhindra rynkor kan den appliceras över ren hud och håller den borta från ögonområdet. Det tar normalt cirka 12 veckor att se resultat.

Om man använder rosenkrämolja för akne eller för ärr, bör en hudläkare konsulteras. Dessutom bör oljan inte användas i kombination med receptbelagda eller akne- eller ärrmedikamenter. Det är också viktigt att notera att dess användning kan öka solkänsligheten, så att använda solskydd och att använda skyddskläder rekommenderas.