Hur effektiv är grapsolja för akne?

Grapeseed Oil är en effektiv behandling för akne och akne ärr. Användningen av grapsfröolja för akne är fördelaktig främst eftersom den inte täpper till porerna i huden och är en källa till vitamin E och linolsyra, som båda gynnar huden. Det är en lätt luktfri olja med milda astringenta och mjukgörande egenskaper.

Denna olja extraheras från fröna som finns i den fasta vintern av druvorna efter att vätskan har uttryckts för framställning av vin. Druvfrön är små och hårda och det gör det svårt att extrahera oljan. Eftersom de är så svåra är de emellertid resistenta mot kemikalier och tillsatser som är involverade i druvodling och vinframställningsprocesser.

Det finns en hög koncentration av vitamin E i oljan, vilket är en av anledningarna till att använda grapsolja för akne är så effektiv. E-vitamin är en antioxidant som hjälper till att upprätthålla en frisk hud som eliminerar skadliga fria radikaler. Det har också visat sig att bidra till att minska ärrbildning från akne.

Det är också en högkoncentrerad källa av linolsyra, annars känd som omega 6. Detta är en essentiell fettsyra med kraftiga antiinflammatoriska egenskaper. Många moderna dieter saknar källor till linolsyra och så kan hudproblem som akne resultera. En brist i omega 6 kan också resultera i torrt hår, håravfall och dålig läkning av sår.

En annan orsak till effektiviteten av grapsolja för akne är att det är en källa till oligomer proanthocyanidin, en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att neutralisera de fria radikaler som främjar de flesta sjukdomar och tillstånd som akne. Det är många gånger kraftigare än vitamin E. Oligomer proanthocyanidin förbättrar och stabiliserar hudproteinkollagen och motstår inflammation och hudskador.

Grapeseed olja för akne kan användas som egen eller som ingrediens i ansikts krämer, badoljor, tvål och kosmetika. Eftersom oljan är mildt sammandragande och rik på vitamin E och andra antioxidanter, används den ofta i produkter som är avsedda för aknehåriga eller oljiga skinn. Att det också fuktar och närmar sig, gör det populärt i anti-aging produkter. Användningen av grapsolja för akne blir allt populärare eftersom de flesta acne-lider tycker att det är fördelaktigt. Det passar inte alla, vilket betyder att det kommer att vara effektivt för vissa men inte för andra.