Hur blir jag av med ingrowna ärr?

Att göra ingrowna ärr är mindre märkbara, försök att applicera aloegel direkt på området dagligen. Alo, kortison och vitamin E, som vanligtvis säljs i krämform, är alla kända för att bidra till att minska ärrbildning. Att hålla huden väl fuktad kan också bidra till att minska utseendet på ärrvävnad. Om dessa hembehandlingar inte är effektiva kan du söka hjälp av en hudläkare, som kan ordinera starkare aktuella mediciner eller föreslå ett laserförfarande för att ta bort denna vävnad.

Fuktande din hud kan hjälpa till att minimera ärr från ingrown hairs. Du bör applicera en nattlig fuktighetskräm efter att du har skurit området med någon typ av mask eller avlägsnande behandling. Honung kan användas som en fuktighetskräm för att hjälpa till att minska ärr också. Du kan sprida honung direkt över din hud vid rumstemperatur, eller värm honungen lite innan du applicerar den. Om du vill experimentera, försök att blanda honung med lite kakaosmör.

Rakbågar orsakas ibland av ingrowna hår och kan ofta lämna ett litet ärr. I vissa fall kan ingreppade hår ärr reduceras genom att använda en typ av tryckbandage. I grund och botten är det någon typ av litet bandage som applicerar tryck på ärrområdet. Du bör dock notera att det kan ta lång tid innan resultat från denna behandling är märkbara.

Vissa typer av kollagen krämer kan hjälpa ärr, även om det är bäst att samråda med en medicinsk proffs på förhand. Vissa av dessa krämer kan ha biverkningar om de används felaktigt eller under långa perioder, och de flesta kan vara ganska dyra också. Ärrkrämer och serum är också tillgängliga på de flesta apotekstäkter.

Ett annat sätt att minska utseendet på ingrowna ärr är att använda ångbehandlingar. Koka bara en kruka med vatten och låt ångan täcka området på ditt ärr. Gör detta i ca 10 minuter åt gången, två gånger om dagen i en vecka. Var alltid försiktig runt varmt vatten, speciellt när små barn och husdjur är närvarande.

Vissa människor använder zink, som ofta finns i en lämplig zinkoxidkräm, för att behandla ärr. Alternativt kan du ta ett zinktillskott i kapselform.

Om allt annat misslyckas, gör ett avtal med en kvalificerad hudläkare. Han eller hon kan ordinera en speciell salva eller kräm, eller till och med föreslå ett icke-invasivt alternativ. Procedurer som laser resurfacing kan hjälpa till att utrota ärr från ingrown hairs.