Hur blir jag av med armhålorna?

Syftet med armhålorna är störande, men lyckligtvis finns det ett antal metoder för borttagning, av vilka några kräver kirurgi, men andra som kan hanteras med enklare lösningar. Ett smittsamt virus orsakar vårtor men du kan bli av med dem genom att använda kanaltape, varmt vatten och ha lite tålamod. Ett annat sätt att ta bort armhålorna är att använda salicylsyra. I mer extrema fall kan operationen vara berättigad. Kirurgiska alternativ inkluderar användning av lasrar eller flytande kväve.

Armpitvår förekommer på grund av det humana papillomavirusviruset (HPV), vilket är smittsamt och överförs från en person till en annan via fysisk kontakt. Det bör noteras att vårtor i armhålan inte är farliga, de är bara obehagliga att titta på. Trots att armhålan inte är synlig för andra är det viktigt att ta bort dessa vårtor för många människor som inte tycker om att titta på dem i spegeln och känna dem på huden.

Det finns många icke-kirurgiska metoder för att ta bort dessa typer av vårtor. En av de enklaste innebär att du barberar din armhålan, placerar kanaltape över vårtan och lämnar bandet i ungefär en vecka. När tiden har gått, bör du ta ett varmt bad i några minuter och se till att vargen förblir under vattnet under hela tiden. Du ska då använda en nagelfil eller pimpsten att fälla bort armhålsvävnaden som kommer att ha blivit lös efter badet. Denna process kan sedan upprepas tills vargen har tagits bort.

Salicylsyra är en annan lösning och kan hittas i medicinering som inte kräver recept. Vartor fylls vanligen med keratin, vilket är en typ av protein, och salicylsyra är känt för att bryta ner keratin. Användning av läkemedel som innehåller salicylsyra kan hjälpa till att avlägsna den yttre vassvävnaden. Du bör följa medicineringsanvisningarna och fortsätta att applicera produkten tills vargen har tagits bort.

Om du har envis armpitvårdar, kan ett kirurgiskt ingrepp vara den enda effektiva metoden för borttagning. Frysning av vartor med flytande kväve kommer ofta att ta bort dem. Det flytande kvävet ger en blås under vägen. Så småningom kommer blåsan att falla och varten kommer att gå ut tillsammans med huden. Laseroperation, som använder en koldioxidlaser för att bränna bort armhålorna är också tillgänglig om andra behandlingar misslyckas.