Hur bevarar jag muskelmassa?

Muskelmassan minskar naturligtvis när vi ålder. Det är viktigt att bevara muskeln av olika skäl. Muskeln bränner mer kalorier än fett, så du kan äta mer utan att gå ner i vikt om du har en anständig mängd muskler. Muskel hjälper också till att stödja dina ben, senor och ligament. Starka muskler hjälper dig att slutföra dagliga uppgifter relativt enkelt.

Att behålla muskelmassan blir hårdare när du blir äldre. Det som fungerade när du var på din trettiotalet kommer inte att fungera när du är i dina trettiotalet. Du ser inte så snabbt resultat som du ålder. Belöningarna kommer inte vara lika uppenbara, men du kommer att vara glad att du investerade tiden när du blir äldre.

Lyft vikter regelbundet är det enklaste sättet att behålla musklerna. Medan lyfta vikter två till tre gånger i veckan kommer det att ge optimala resultat, även en dag i veckan kommer att hjälpa till att behålla den massa du har. Du kan lyfta vikter på ett gym eller investera i några små hantlar och ägna ett hörn av ditt vardagsrum till viktträning.

Om tyngdlyftning inte är din föredragna träningsmetod kan aerob träning, som brisk gång, också bidra till att bevara muskeln. För att dra största nytta av den här typen av motion, överväga att gå på en kuperad väg eller med några lätta hantlar under din promenad. Medan inte lika effektiv som dedikerad viktutbildning, är någon övning som du kommer att göra effektivare än en övningsplan som du inte kommer att behålla.

Att äta en hälsosam kost är en annan viktig del av att behålla muskelmassan. En kost med hög protein och hälsosam fett hjälper dig att behålla muskeln. Medan fullkornsbröd och andra högkvalitativa kolhydrater är en viktig del av en hälsosam kost kan lägre kolhydrater, som vitbröd och pasta, lämna dig för trött för att passa in i ett effektivt träningspass.

Slutligen, om du vill behålla muskelmassan borde du vara aktiv. Människor som spenderar för mycket tid sitter runt i huset, tittar på tv eller på annat sätt är stillasittande, kommer att förlora muskelmassa. Ju äldre du är desto snabbare går det här. För att behålla dina muskelnivåer, håll dig aktiv och fortsätt att slutföra vardagliga aktiviteter, till exempel vattna växter och köra dammsugaren. Ju längre du fortsätter med dina dagliga aktiviteter, desto lättare blir det att behålla din nuvarande massa.