Hur behandlar jag utslag från antibiotika?

Ett utslag från antibiotika löser vanligtvis inte utan behandling, men det kan vara en bra idé att diskutera utslaget med en läkare och få en utvärdering av allergier. Antibiotiska utslag kan vara vanliga, särskilt hos barn, och de är inte alltid resultatet av ett allergiskt svar. En läkare kommer att behöva titta på patienten för att bestämma ursprunget för utslaget och bestämma om någon ytterligare behandling är nödvändig. För patienter som upplever obehag, finns läkemedel tillgängliga för att ta itu med klåda och ömhet.

Om en patient märker utslag från antibiotika, är det lämpligt att hålla utslaget rent och så torrt som möjligt. Patienterna ska tvätta med varmt vatten och milda tvålar och klappa torrt. Rengöring av utslag ger också möjlighet att kontrollera eventuella förändringar. Om utslaget sprider sig snabbt, börjar blåsning eller verkar vara associerat med symtom som andningssvårigheter, ska patienten omedelbart kontakta en läkare. Dessa svårare utslag kan vara allergiska och patienten kan behöva behandling.

Vänta och titta är vanligtvis den bästa behandlingen mot utslag från antibiotika. Om patienten upplever obehag kan överklagande hudkrämer hjälpa till att lugna irritation. En läkare kan ordinera mer aggressiva mediciner om utslaget blir mer intensivt. Det är viktigt att fortsätta att ta antibiotika om inte en läkare leder patienten att sluta, eftersom drogerna fortfarande arbetar, och det är viktigt att behandla bakterieinfektionen. När läkemedlet är över, bör utslaget från antibiotika rensa upp.

Patienter med utslag tenderar att vara mer känsliga för solljus och andra irritationsmedel, inklusive täta och kliande kläder. Om du bär löst, bekväma kläder ska patienterna känna sig mer bekväma. Om utslaget är svårt kan det vara nödvändigt att bandage det för att minska risken för infektioner och ge lite fyllning så att sänkt tryck och andra aktiviteter inte kommer att förvärra utslaget.

De flesta utslagningens icke-allergiska karaktär innebär att patienten kan ta antibiotika igen i framtiden utan att oroa sig för en allvarlig allergisk reaktion. Allergiska utslag tenderar att börja snabbt, medan vanliga utslag kan uppstå efter flera dagar. När allergier är orsaken kan patienten också uppleva mer allvarliga biverkningar. En läkare kan utvärdera patienten och kontrollera eventuella andra förklaringar som livsmedelsallergier, negativa interaktioner mellan mediciner eller exponering för toxiner. Om en läkare anser att utslag från antibiotika är allergisk, kommer han att lägga till en anteckning på patientens diagram för att se till att ingen förskrivar det läkemedlet i framtiden.