Hur behandlar jag solskyddsblåsor?

Att spendera för mycket tid i solen utan skydd som solskyddsmedel leder ofta till solbränna och i vissa fall smärtsamma blåsor. Mindre solbränningsblåsor kan ofta behandlas hemma med överklagande läkemedel och läkemedel, såsom solbrännskador. I mer allvarliga fall kan solskyddsblåsor behöva behandlas av en läkare. Det är viktigt att notera att blåsor, som är upptagna vätskefyllda säckar som utvecklas till följd av skador på huden, är nödvändiga för kroppens naturliga läkningsprocess och bör aldrig poppas av patienten.

Dessa blåsor kommer ofta att spränga och spruta vätska på egen hand, och detta är en naturlig del av läkningsprocessen. Patienten bör vara försiktig så att han inte kliar på blåsorna eller på annat sätt popar dem eftersom blåsorna verkar hjälpa till att skydda huden från ytterligare skador medan kroppen arbetar för att läka de skadade vävnaderna. Om blåsorna sprungas innan de är klara, finns det en ökad risk för komplikationer som infektion.

Medan blåsorna fortfarande är intakta, är den bästa typen av behandling ofta en medicinerad solbrännskydd som kan köpas på nästan alla läkemedelsbutiker utan recept. Denna typ av spray fungerar för att lindra smärtan och obehag som är förknippad med solbränna och håller också området renat. När blåsorna har brutit, kan en antibiotikumsalva användas för att förhindra infektion.

Det är viktigt att alltid hålla de drabbade områdena rena för att förhindra infektion. Det solbrända området ska tvättas noggrant med en mild tvål och försiktigt klappa torr med en mjuk, ren handduk. Over-the-counter smärtstillande medel som ibuprofen kan användas för att minska vissa obehag medan man väntar på att området ska läka.

Några vanliga hemmet för solbränna blåsor inkluderar ättika, aloe vera och bakpulver. Eddik kan sprutas direkt på det drabbade området för att kyla huden och lindra smärtan i samband med solbränna. På samma sätt kan aloe vera gel lindra symtomen samtidigt som det hjälper till att läka huden. Bakpulver kan också tillsättas i badvatten eller blandas med vatten i en sprayflaska och sprutas direkt på det drabbade området för symptomavlastning.

Solskyddsblåsor kan ibland leda till hudinfektioner, som bör behandlas av en läkare. Några vanliga tecken på infektion inkluderar ökad smärta, svullnad och feber. Vissa patienter kan uppleva svullna lymfkörtlar i nacke, armpits eller ljumskare. Röda streck kommer ofta att sträcka sig ut från det drabbade området när en infektion är närvarande, eller det kan orsaka sår från blåsorna. Receptbelagda läkemedel, inklusive orala antibiotika, behövs ibland för att behandla infektionen så att den inte rör sig in i blodomloppet och orsakar ytterligare hälsokomplikationer.