Hur behandlar jag en bakteriell hudinfektion?

Det sätt på vilket du kan behandla en bakteriell hudinfektion kan bero på typen av infektion. Några mindre hudinfektioner kan behandlas hemma med aktuella antibiotika krämer, medan andra kan kräva behandling med antibiotika med receptbelagda medel och orala antibiotika. Du kan göra det bra för att se en läkare för hudinfektion innan du försöker behandla den på egen hand. Vissa hudinfektioner kan se ganska små men utvecklas till mer allvarliga infektioner snabbt, rätt behandling kan förhindra dem från att förvärras.

Om du upptäcker en bakteriell hudinfektion hemma, kan du ansöka om en antibakteriell gräddfil som en första åtgärd. Du kan också täcka den med ett bandage som möjliggör en god luftcirkulation, men håller det infekterade området täckt för att förhindra spridningen av bakterieinfektionen. När du har tagit dessa initiala steg kan du dock göra det bra att göra ett avtal med en läkare för att få infektionen att utvärderas. Om det verkar vara en mindre infektion och du inte har feber, kan du kanske vänta en dag eller två för en tid. Om du har feber, eller om det smittade området luktar eller ser allvarligt ut, kan du behöva se en läkare omedelbart.

Den behandling som en läkare rekommenderar beror vanligtvis på vilken typ av bakteriell hudinfektion du har. Om du till exempel har cellulit, en hudinfektion som vanligtvis påverkar de djupare hudskikten, kan din läkare ordinera oral antibiotika du kan ta hemma. Han kan också ordinera ett antibiotikum med receptbelagd styrka. Om du har impetigo, som är märkt av blåsor som suger och bildar jordskorpor, kan din läkare ordinera en antibakteriell grädde som du kan använda hemma också. Om ditt fall av impetigo är svårt, kan din läkare föredra att behandla den med orala antibiotika.

Ibland är bakteriella hudinfektioner allvarliga och kräver att en person ska bli sjukhus för behandling och övervakning. I vissa fall är patienterna i karantän på grund av svåra hudinfektioner. Ett allvarligt fall av cellulit kan till exempel kräva att du ska bli sjukhus för behandling med intravenösa antibiotika. Detta kan bidra till att infektionen inte påverkar andra delar av kroppen. Meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA) -infektioner, som är resistenta mot antibiotika som vanligtvis används för hudinfektioner, kräver ibland även sjukhusvistelse och en mycket smittsam individ kan vara karantän.