Hur behandlar jag buk muskelbelastning?

Musklerna på sidorna och på buken är normalt väldigt stabila och resistenta mot skada, men stammar kan uppstå när för mycket torsion eller tryck är placerat på dem. De flesta abdominala muskelstammarna är mindre skador som inte kräver medicinsk behandling. Istället kan folk vanligtvis återhämta sig genom att ta en paus från fysisk aktivitet, glasera sina muskler och ta överklagande smärtstillande medel. En speciellt smärtsam eller störande ansträngd bukmuskulatur bör utvärderas av en läkare för att mäta skadans allvar och lära sig om behandlingsalternativ. En läkare kan ordinera mediciner, diskutera fysioterapi tekniker, och möjligen föreslå kirurgi för att förhindra ytterligare skador.

Vila är vanligtvis nyckeln till att behandla vilken typ av bukmuskulatur som helst. Till skillnad från en axel- eller knäskada är det nästan omöjligt att helt immobilisera buken för att ge det dags att läka. Musklerna rör sig hela tiden när de sitter, böjer och till och med andas. Läkare uppmuntrar generellt människor att hitta bekväma positioner, antingen sitter eller ligger och håller dem så mycket som möjligt. Stödjande band och elastiska omslag finns på de flesta apotek för att förhindra överdrivna rörelser.

En person kan också växla mellan att applicera värmeomslag och ispaket för att lindra symtomen. Isbildning av buk muskelstam upp till fem gånger om dagen kan bidra till att minska inflammation och eventuell svullnad som kan vara närvarande. Specialiserade värmeväxlingar eller varma, fuktiga trasor kan lossna ömma muskler och lindra ömhet. En individ kan ta regelbundna doser av anti-inflammatoriska läkemedel, som ibuprofen, för att ytterligare förbättra symptomen under helande fasen. I de flesta fall börjar en mindre bukmuskelspänning som omhändertas ordentligt, känna sig bättre på mindre än två veckor.

En bukmuskelspänning som orsakar allvarlig smärta eller kvarstår trots hemvård bör uppmärksammas av en läkare. En läkare kan genomföra en grundlig fysisk undersökning och beställa ultraljud för att kontrollera tårar eller bråck. Om ingen större skada upptäcks kan patienten ordineras smärtstillande medel eller ges en kortikosteroidinjektion direkt i muskeln för att omedelbart lindra smärta. Läkaren kan förklara vikten av vila och ge en tidsram när patienten kan lätta sig tillbaka till fysisk aktivitet.

Kirurgi är sällan nödvändig för bukmuskulatur, trots att ett förfarande kan vara nödvändigt om en stor riva uppstår. Resten ensam är tillräcklig för att återhämta sig från mindre partiella tårar, men en muskel som helt sönder kan inte läka sig själv. En kirurg kan utföra ett minimalt invasivt förfarande för att återfästa muskelfibrerna mot varandra och till omgivande vävnad i buken. Med uppföljning av fysioterapinsessioner kan de flesta återhämta sig inom två till sex månader.