Hur behandlar jag armbågsinflammation?

Armbågsinflammation har många olika namn, inklusive armbågs tendinit, tennisarmbåge och golfarmbåge. Medan man ofta tänkt att endast påverka idrottare, påverkar denna typ av armbågsskada faktiskt alla som gör ständigt repetitiva rörelser. Det första steget mot behandling av armbågsinflammation är att ta reda på vad som orsakar armbåge.

Fabriksarbetare lider ofta av armbågsinflammation på grund av repetitionsrörelser. Dessutom kan personer som regelbundet arbetar med datorer också uppleva en viss armbågsbelastning. Oavsett orsaken till armbågsinflammation kan det vara viktigt att sluta göra samma repetitiva rörelser som leder till armbågsmärta. Om en armbåge har blivit skadad på grund av atletisk aktivitet, är det en bra idé att byta till en annan aktivitet i några veckor. Om det inte går att stoppa en viss rörelse, då är nästa steg att applicera is till det svullna området.

Genom att placera ett ispaket på det drabbade området i 20 minuter, tre gånger per dag bör armbågsinflammation börja dämpas. Genom att placera en armstöd över armbågen, på underarmen, kommer det att hjälpa till att stödja armbågeområdet. Denna typ av stag ska användas dagligen för att hjälpa armbågen att läka.

Att ta en anti-inflammatorisk läkemedel mot disken hjälper till att svälla ner. Dessa piller kan tas regelbundet, men instruktionerna på baksidan av läkemedelsflaskan bör följas. Förutom att minska svullnaden, kommer ett antiinflammatoriskt läkemedel också att hjälpa till att lindra eventuell smärta tillfälligt.

Slutligen kan sträckning av armbågsområdet hjälpa till med armbågsinflammation. Stretches ska utföras före och efter sänggåendet. Det är viktigt att inte överbelasta armbågen, men små sträckningsrörelser kan hjälpa armbågen att reparera. Människor som är osäkra på vilka stretchövningar som ska väljas bör rådgöra med en läkare eller licensierad fysioterapeut. Båda dessa medicinska experter kan tillhandahålla patienter med olika övningar som hjälper till att lindra armbågsmärtor.

Människor som för närvarande upplever armbågsinflammation ska söka läkarvård. Medan receptfria läkemedel och isförpackningar kan hjälpa till att lindra smärta och inledande svullnad, kan ett större problem orsaka armbågsbehov. Genom att besöka en läkare kan den exakta orsaken till armbågssmärta identifieras. Medan sällsynt kan vissa människor kräva receptbelagda läkemedel och fysisk terapi för att återvända armbågen tillbaka till sitt normala tillstånd. Ögon tendinit är mycket vanligare än de flesta tror, ​​men det är en skada som vanligtvis är lätt att behandla.