Hur använder jag olivolja för öronvax?

Om du har en stor mängd öra vax uppbyggnad och vill prova en egen metod för att rengöra dina öron, kan du försöka använda olivolja för borttagning av öron. Genom att värma oljan till en bekväm, varm temperatur och sätta in den i öronkanalen kan du mjuka öronvaxet och tömma det från örat. Precis som andra borttagningsmetoder, använder olivolja vissa säkerhetsåtgärder. Du måste till exempel vara försiktig med att undvika heta temperaturer och sätta in några instrument i ditt öra. Om denna borttagningsmetod inte fungerar för dig, kontakta en läkare för andra alternativ.

En viss mängd öronvax är nödvändigt, eftersom det skyddar huden i öronkanalen och hjälper till att hålla det rent och smurt. En överdriven mängd öra vax uppbyggnad eller påverkade öron vax kan dock orsaka nedsatt hörsel och infektion, och kan till och med hindra hörapparater. När detta händer blir det nödvändigt att ta bort öronvaxet.

För att använda olivolja för borttagning av öron, värm oljan till en varm temperatur och lägg dig på din sida. Placera några droppar olivolja i din hörselgång. Låt det ligga i några ögonblick så att det kan mjuka och smälta örons vaxuppbyggnaden. Vänd ditt huvud till sidan och låt det naturligt tömma från örat på en ren tvättduk eller handduk. Byt olivolja med rent vatten och upprepa processen för att slutföra öronavlägsnandet.

När du gör det korrekt kan du använda olivolja för borttagning av öronvätskor till en säker och effektiv metod för övningsrengöring, men det finns vissa tips du bör tänka på. Testa t ex temperaturen innan du sätter in olivoljan. Olivoljan bör vara varm nog för öronvax mjukning men bekväm nog att röra utan att bränna din hud.

Se även till att alla sprutor eller droppare du använder för att sätta in olivolja och vatten är sterila och inte komma i kontakt med ditt öra. Du behöver inte sätta in några instrument i hörselgången för att sätta in olivolja och vatten. Undvik att använda bomullspinne eller andra verktyg för att tillsätta eller ta bort olivolja och vatten. Om oljan och vattnet inte dräneras helt från örat när du lutar på huvudet, kan du ta bort överskottet med en ren tvättduk. Om olivolja inte hjälper, kan det påverkade öronvaxet vara tillräckligt allvarligt för att en läkare måste ta bort den.