Hur använder jag natron som antacida?

Den produkt som kallas bakpulver är en kemisk förening som kallas natriumbikarbonat. Denna förening används för olika ändamål inom hemmet i matlagning, städning och hälsovård. Dess amfotära och alkaliska egenskaper gör det möjligt för många att använda bakpulver som antacida när de störs av halsbränna eller surt återflöde. Dricksvatten som har en liten mängd natronblandning blandas kommer tillfälligt att neutralisera en del av syran i magen.

Natriumvätekarbonat är ett naturligt förekommande mineral som har använts av människor för en mängd olika applikationer sedan antiken. Föreningen är användbar delvis på grund av dess amfotära egenskaper, vilket medger att den neutraliserar både syror och baser. Denna förmåga att neutralisera syra gör det möjligt för människor att använda bakpulver för att lindra matsmältningsbesvär och andra mageklappar. När intaget har kommit, kommer föreningen att reagera på magsyran i magen och höja det potentiella väte (pH-nivå). Kroppen använder sig av en annan bikarbonatförening som hjälper till att reglera syrets nivå i matsmältningssystemet.

De flesta hemmetoder som inbegriper bakpulver som en antacida rekommenderar att pulvret löses i ett glas vatten. Rekommenderade doser varierar, men vissa tillverkare rekommenderar att blanda 1/2 tesked (2,5 gram) bakpulver med 1/2 kopp vatten (cirka 118 milliliter) för att få lättnad från symptomen på halsbränna. Denna dos kan tas varannan timme, med högst sju doser som tas under en 24-timmarsperiod. Att ta för mycket natriumbikarbonat kan förhindra att kroppen smälter ordentligt på maten. Man bör alltid låta pulvret lösa upp helt innan man dricker blandningen.

Hög natriumhalt betyder att konsumenterna bör vara försiktiga när man tar bakpulver som en antacida. Denna produkt ska inte tas av barn under 5 år, och personer som har en saltkänslig diet eller tar receptbelagda läkemedel ska kontakta läkare eller apotekspersonal. Människor över 60 år borde inte ta mer än tre doser under en 24-timmarsperiod. Volymen av gas som släpps ut när natriumbikarbonatet blandar sig med magsyran innebär att människor inte ska ta bakpulver i full mage om de vill undvika potentiell skada från den efterföljande ökningen av trycket.

Människor bör också undvika att ta bakpulver som en antacida i längre än två veckor. Kronisk magont och halsbränna kan vara tecken på ett allvarligare tillstånd, och folk ska se en läkare om symptomen kvarstår. Medan denna naturliga antacida kan vara en överkomlig och effektiv kortsiktig lösning för halsbränna och matsmältningsbesvär, finns det långvariga läkemedel tillgängliga i disken och recept som kan hjälpa människor som lider av långsiktiga problem i samband med syraproduktion.