Hur använder jag magnesium för sömn?

För personer som drabbas av ett tillfälle oförmåga att få en god natts sömn rekommenderas ibland att använda kosttillskott magnesium för sömn. Detta gäller särskilt för personer som har försökt över disk eller receptbelagda sömnhjälpmedel och antingen upplevt obehagliga biverkningar eller inte fått någon nytta av drogerna. Medan användning av magnesium för sömn ofta är effektiv bör försiktighetsåtgärder vidtas för att balansera dosen, vilket gör det möjligt att njuta av fördelarna utan att uppleva problem på grund av en magnesiumöverdos.

Många människor är inte medvetna om att magnesiumbrist kan leda till oförmåga att sova eller nå ett stadium där det verkligen upplevs en återkommande sömn. Detta beror på att magnesium är en av de mineraler som är nödvändiga för att upprätthålla ett hälsosamt nervsystem och tillförsel av näringsämnen till hjärnan. Brist på magnesium i kroppen kan störa produktionen av viktiga neurotransmittorer som hjälper till att balansera humör och låta kroppen glida in i vilsam sömn. En av de näringsämnen som magnesium hjälper kroppen att absorbera till bästa fördel är kalcium, vilket också spelar en roll för att skapa hälsosamma sömnmönster.

Användningen av magnesium för sömn kräver ofta att man kombinerar mineralet med en viss mängd kalcium och tar kombinationen en timme eller så före sänggåendet. Beroende på rekommendationer från en viss vårdpraktiserare kan det innebära att lika stora mängder av båda mineralerna tas, eller det kan innebära att två delar kalcium till en del magnesium. När den mest effektiva dosen har identifierats kan personen se fram emot att somna med större lätthet och uppleva färre episoder som vaknar under natten. Bäst av allt förbättras sömnkvaliteten, så att individen vaknar känner sig uppdaterad och energiserad snarare än trött och irriterad. Som ett resultat av att använda magnesium för sömn är det vanligtvis lättare att koncentrera sig under vakna timmar, njuta av en mer balanserad stämning och hantera stress med större effektivitet.

Det finns en chans att uppleva magnesiumöverdosering om för mycket av mineralet intas inom kort tid. Medan en person inte är osannolikt att uppleva en överdos av magnesium från kosten, kan ta för många kosttillskott leda till detta tillstånd och orsaka biverkningar som uppblåsthet eller till och med nervös jitter. Många vårdpraktiker anser att 500 mg magnesium, speciellt när de tas i samband med kalcium, är säkra och tillräckliga för de flesta terapeutiska ändamål. Skulle en individ försöka använda magnesium för sömn och uppleva obehagliga biverkningar, ska behandlingen avbrytas och en hälsovårdspersonal omedelbart konsulteras.