Gör matsmältningsenzymtillskott arbete?

Matsmältningsenzymtillskott finns i hälsokostaffären eller apoteket. De används vanligtvis för att förbättra matsmältnings hälsan genom att öka antalet bakterier och enzymer som används för att bryta ner maten till dess molekylära nivå. Detta är en kritisk del av matsmältningsprocessen.

Det finns tre skäl att människor använder matsmältningsenzymtillskott: matsmältningssjukdomar, matsmältningsbesvär och kompromisserade immunförsvar. Populariteten av dessa produkter har ökat dramatiskt de senaste tio åren på grund av ett ökat intresse för alternativa läkemedel och tillskott. Dessa tillskott marknadsförs som ett säkert sätt att minska bukblod, öka vitaliteten och förbättra övergripande matsmältnings hälsa.

För att avgöra om matsmältningsenzym kompletterar arbetet är det viktigt att förstå hur matsmältningssystemet fungerar. Syftet med matsmältningssystemet är att bryta ner mat och vätskor i sina molekylära partiklar. Kroppen använder dessa molekyler som byggstenar för celler och för att ge en energikälla.

Fyra olika körtlar i kroppen utsöndrar matsmältningsenzymer: saliv, mag, bukspottkörtel och tunntarmen. Varje uppsättning körtlar släpper ut en annan kombination av enzymer för att bryta ner maten vid det speciella skedet av matsmältningen. Körtlarna justerar automatiskt för att ge den erforderliga koncentrationen och blandningen av enzymer som krävs för varje steg.

Digestive enzym kosttillskott säljs vanligen i ett pillerformat. Detta piller innehåller alla de olika enzymer som krävs för digestion. Teorin är att genom att lägga till mer enzymer i matsmältningssystemet, kommer de att arbeta för att förbättra kroppens effektivitet och förbättra matsmältningen. Det finns tre problem med denna teori: metod för inmatning, distribution och effektivitet.

När du sväljer ett piller arbetar enzymerna i ditt saliv och mage för att lösa upp pillerbeläggningen. När det är löst, läggs pillerinnehållet i magen. Nivåerna av syra och aktiva enzymer i magen är konstruerade för att bryta ner allt material för absorption eller eliminering. Det finns inget vetenskapligt bevis på att syntetiska enzymer kan överleva denna process.

Digestive enzymer används i alla skeden av matsmältningen. Det är omöjligt att avgöra om enzymerna som kom in i magen genom ett piller transporteras till rätt plats i tunntarmen. Som en del av mageinnehållet skulle de röra sig genom tunntarmen som under absorptions- och elimineringsprocessen. Syntetiska tillskott kan ha samma grundläggande molekylära struktur, men de är syntetiska. Det finns inget bevis på att kroppen känner igen dessa molekyler som enzymer och inte helt enkelt eliminerar dem som avfall.