Är jag beroende av kärlek?

De som är beroende av kärlek har en kontinuerlig längtan efter det perfekta romantiska förhållandet. När en kärleksmissbrukare inte hittar den typ av perfektion som de vill ha i en romantisk partner, slutar de vanligtvis relationen snabbt. Snart efter hittar de vanligtvis en ny partner och fortsätter mönstret. Under ett förhållande blir kärlekmissbrukare mycket beroende av sina partners, till och med besatt. Personer med kärleksberoende kan också förvirra kärlek med lust och bli beroende av kön.

I vissa fall blir människor beroende av kärlek till följd av externa faktorer. Dessa faktorer kan omfatta emotionell övergrepp, särskilt i form av försummelse. De som upplever stress i sitt personliga eller yrkesliv kan också bli kärlek som en hanteringsmekanism.

Många som söker det idealiska romantiska förhållandet försöker kontrollera alla aspekter av deras relationer. Medan de kanske tror att det är ett försök att uppnå ett perfekt förhållande, kan det också vara en undermedveten rädsla för att vara emotionellt skadad. Denna rädsla är ofta kopplad till en rädsla för avvisning, ofta älskar missbrukare att lämna ett förhållande innan någon lämnar dem.

Preoccupation kan vara ett tidigt tecken på att någon är beroende av kärlek. Personen kan tillbringa en stor tid varje dag fantasera om den idealiska romantiska samarbetspartnern och perfekt romantiska situationer. Denna fantasi kan ofta leda till ökad sexuell upphetsning och frustration. I ett försök att lindra denna frustration kan personen börja kräva sin älskare att rollspel dessa fantasier.

Med tiden kan folk som är beroende av kärlek kanske stoppa sina handlingar, men känna sig maktlösa. Detta beteende kan bränna ångest om huruvida de någonsin kommer att kunna upprätthålla ett långsiktigt förhållande. Beroende på droger eller alkohol kan också vara en bidragande faktor.

I allmänhet behöver en person som är beroende av kärlek ta reda på vad han eller hon verkligen kan förvänta sig i en partner. En period av sexuell abstinens rekommenderas också ibland för att personen ska lyckas skilja kärlekens känslor från sexuell lust. Återhämtningsprocessen för människor som inser att de är beroende av kärlek, har ofta att göra med dem att få en sann förståelse att romantisk perfektion är vanligtvis ouppnåelig. Olika terapeuter och stödgrupper kan hjälpa till med denna förverkligande, så att kärleksmissbrukare kan börja bygga hälsosamma relationer.