Är det möjligt för vitaminer att orsaka halsbränna?

Halsbränna är en irritation och obehag, men det kan också vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd eller vitaminbrist. Halsbränna är ett tillstånd som lämnar människor obekväma, obehagliga och ibland rädda att äta eller dricka, vanligtvis i flera minuter eller flera timmar. Medan det finns både receptfria och receptbelagda läkemedel och till och med förebyggande läkemedel mot halsbränna, kommer ingen av dessa läkemedel till källan. Det är möjligt för vitaminer att orsaka halsbränna, tillsammans med andra faktorer.

Källan för halsbränna är ofta olika för olika människor, men mekaniken för hur det händer är detsamma. Halsbränna uppstår när livsmedel och andra näringsämnen blandas med syra från magen för att bilda en vätska. Denna vätska stiger sedan in i matstrupen. Det orsakar smärta i bröstet och en brännande känsla i bröstet och buken, sålunda termen halsbränna.

Mat är en av de uppenbara orsakerna till halsbränna, men det finns också andra orsaker. En av dessa andra orsaker hos vissa människor är vitamintillskott. Medan det är möjligt för vissa vitaminer att orsaka halsbränna, sker det inte hos alla som tar vitaminer. Vitamininducerad halsbränna förekommer ofta hos personer som är allergiska eller känsliga för vissa vitaminer.

Det finns två huvudtyper av vitaminer som orsakar halsbränna hos annars friska individer. Den första av vitaminerna som orsakar halsbränna är vitamin C. Vitamin C är ett naturligt surt näringsämne och är ännu surare för personer som är känsliga för eller allergiska mot tillägget. Vitamin B är ett annat tillskott som har visat sig kunna bidra till eller orsaka halsbränna hos vissa individer.

Medan C-vitamin och vissa B-vitamin kan vara två av de vanligaste vitaminerna för att orsaka halsbränna, är de inte den enda orsaken, vissa livsmedel, äter för mycket, äter för snabbt, graviditet och vissa medicinska tillstånd kan också orsaka halsbränna. Många experter rekommenderar att du dricker mycket vatten vid symptomstart för att undvika ett dåligt fall av halsbränna.