Är det friskt att låta sätta ut luften?

Det finns en pågående debatt om huruvida att släppa ut luften är hälsosammare och främjar snabbare helande tid än bandaging nedskärningar och användning av antibiotika salva. I allmänhet tenderar det medicinska samhället att uppmuntra att skydda nedskärningar och använda antibiotisk salva, särskilt för att hålla sår från ärrbildning och smittade. Det beror till stor del på snittets storlek. En liten skrapa kan bara kräva lite rengöring, eftersom dessa kan läka nästan över natten. Det kan vara riskfyllt att släppa ut luften som är mycket större.

De viktigaste riskerna med små skördar är infektion och ärrbildning. Det finns större risker om du har tillstånd som diabetes och lider små skador på fötterna, eftersom cirkulationen till nedre extremiteterna är nedsatt. Om du lider av diabetes, var noga med att få instruktioner från din läkare om att ta hand om eventuella skador på fötterna.

I allmänhet är det medicinskt accepterat att rengöringsfräsar, behandlar dem med antibiotisk salva och sedan täcker dem med ett bandage minskar risken för ärrbildning och infektion. Om du vill skydda dig mot ärrbildning från små skärningar, bör du inte utsätta snitt för luft. Det finns mer debatt om antibiotikansalvan är användbar eller effektiv.

I de flesta fall kan antibiotisk salva inte skada, men kommer inte att påskynda sårläkning. Det kan förhindra vissa men inte alla infektioner. Många läkare föreslår att den endast används när skärningarna är svåra. Mest överens om att låta sönder luft utan skyddande bandage tenderar att skapa större risk för ondska och infektion. Efter tvättning av ett stycke, med ett lämpligt sterilt bandage som täcker det, minskar risken att krossa skäret igen och hjälper till att hålla det från att bli smutsigt. Bandage bör ändras minst en gång om dagen, såvida inte en läkare annars instruerar dig. Om du planerar att göra något arbete som trädgårdsarbete eller matlagning, och du har en snitt på dina händer eller fingrar, bör du överväga att bära skyddshandskar också.

Kroppen skapar ett eget skydd för skär eller öppningar av huden genom att bilda skurkar. När dessa skott först bildas, är de ganska sårbara och kan enkelt lossas. Efter några dagar, en scab härdar, och är ett naturligt bandage. Vid denna tidpunkt är det allmänt bra att låta sönder luften, eftersom en skur skyddar din hud. Om skälet är väldigt stort, eller i ett kroppsområde där skabbet kan bryta upp, såsom vid knäled eller armbåge, kan det vara en bra idé att fortsätta att ge extra skydd för ett bandage.

Mycket små nackdelar som täcker en ojämn yta, från en brännskada eller ett fall på asfalt, är extremt svåra att täcka med bandage. Om du har små skrapor över knä eller sken kan bandage skada mer än de hjälper, eftersom du kanske måste fästa en del av limet på den skadade huden. Att dra bort dessa kan vara smärtsamt och åter skada det skadade området.

Så länge som dessa är ytskärningar, är det vanligtvis bra att släppa ut luften, efter att området har rengjorts ordentligt. Om du vill använda en antiseptisk eller antibiotisk spray, är dessa båda bra val och torra snabbare än en antibiotisk salva. Många har också en mild topisk smärtstillande, vilket kan minska obehag hos dessa typer av skärningar.